Vozač iz BiH stradao u Italiji

Vozač kamiona cisterne umro je od gušenja dok je čistio unutrašnjost spremnika na javnom parkingu u Vilafranki, u italijanskom okrugu Verona.  

Svijet 19.01.2019 | 16:46
Vozač iz BiH stradao u Italiji
Pretpostavlja se da je 44-godišnji vozač, državljanin BiH, preminuo u četvrtak 17. januara u večernjim satima, piše Corriere del Veneto.

U petak ujutro trebao je cisternu napuniti polistirenom, ali se nije pojavio na utovaru. Njegova kompanija je preko GPS detektora locirala cisternu i uputila poziv hitnim službama. 

Policijska patrola, vatrogasna i ekipa hitne pomoći u petak oko podne došle su do cisterne u industrijskoj zoni Vilafranka. U unutrašnjosti spremnika otkrili su beživotno tijelo vozača kojem nije bilo spasa, prenosi Radio Sarajevo.

Pretpostavlja se da je vozač pokušavao očistiti unutrašnjost cisterne, a umro je od gušenja nitroznim gasovima koji su ostali u spremniku nakon transporta.

Vozač je bio državljanin BiH koji je živio u Italiji, gdje je radio za tamošnju kompaniju za drumski prevoz. Na mjesto tragedije u Vilafranku stigao je s praznom cisternom, nakon što je istovario teret u La Speciji.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

gastarbeiter

19.01.2019 16:22

Tuga i jad - bez maske ?

ODGOVORITE
Name

Dj

20.01.2019 04:32

OPREMA.

ODGOVORITE
Name

Neko

20.01.2019 19:21

Nije pitanje da li je bez maske ili sa maskom. Nije po zakonu da vozac pere silos ili cisternu a da je vozio ADR robu. Gazda ga sigurno terao da to radi.

ODGOVORITE