Spot koji se neće dopasti Trampu

Rok grupa “The Killers” je u saradnji s filmskim rediteljem Spajkom Lijem snimila muzički spot za svoj najnoviji singl “Land Of The Free”, protestnu pjesmu protiv plana američkog predsjednika Donalda Trampa da izgradi zid na granici s Meksikom.  

Svijet 18.01.2019 | 10:31
Spot koji se neće dopasti Trampu
Li je video-spot snimio blizu granice krajem 2018. Scene prikazuju put migranata različitih životnih doba i njihove sukobe s pripadnicima američkih snaga sigurnosti.

Reditelj filmova “Do the Right Thing” i “Malcolm X” dobio je potpunu kreativnu slobodu za rad na video-spotu za pjesmu koju bend, porijeklom iz Las Vegasa, opisuje kao “iskrenu žalopojku nadahnutu trenutnim događajima i nedavnim nacionalnim tragedijama koje su se dogodile u SAD”.



Li, koji je prošle sedmice nominovan za britansku nagradu BAFTA za film “BlacKkKlansman” i ranije je režirao muzičke spotove, uključujući hit Majkla Džeksona “They Don`t Care About Us”, prenijela je Hina.

Tramp je od Kongresa zatražio 5,7 milijardi dolara za izgradnju sigurnosnog zida na jugozapadnoj granici SAD, ali demokrate su zahtjev odbili. Neslaganje dvije strane dovelo je do najduže djelimične blokade vlade u istoriji SAD.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar