SP - "Orlovi" se ne predaju: Na pobjede do kraja!

Reprezentativci Srbije, bez obzira na neuspeh u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, smatraju da su napravili korak napred.  Peruničić: Nikako razočaranje, samo lekcija! Selektor srpskih rukometaša, Nenad Peruničić, rekao je da je utakmica protiv Nemačke mnogo značila za njegov mladi tim i da je rezultat lekcija, a ne razočaranje.

Ostali sportovi 18.01.2019 | 09:00
SP - "Orlovi" se ne predaju: Na pobjede do kraja!
Srpski rukometaš Vladimir Cupara rekao je danas da je na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj napravljen korak napred u odnosu na prošlu godinu.

"Ići ćemo na pobede do kraja Svetskog prvenstva i moramo u borbi za plasman da pobeđujemo zbog budućnosti. Napravili smo korak napred u odnosu na prošlu godinu. Treba da izvučemo što veću korist sa ovog turnira", rekao je Cupara u Berlinu.

Srbija je završila učešće u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu porazom 31:23 od domaćina Nemačke. Sledi borba za 17. mesto.

"Igrali smo dobro do nekog 50. minuta, nosili smo se dobre. Posle je usledilo nekoliko tehničkih grešaka i to nas je koštalo", kazao je Cupara.

Nemanja Ilić je bio zadovoljan većim delom.

"Dobro prvo poluvreme i deo drugog. Na kraju smo izgubili 'glavu', koncentraciju i došli do rezultata koji nije realan. Pokazali smo lepšu sliku nego što je bila ranije, borili smo se do kraja i već to je uspeh", rekao je Nemanja Ilić.

Milan Milić je kazao da je srpski tim igrao bez straha pred punom halom u Berlinu.

"Bez straha smo počeli, iako smo igrali pred 16 hiljada gledalaca. Igrali smo dobro, ali nam je posle posustala koncentracija, grešili smo. Razlika nije realna, zaslužili smo bolje, a biće bolje u narednom periodu", rekao je Milić.

Mladi rukometaš Metaloplastike je naveo da mu je učešće na svetskom šampionatu podstrek da napreduje.

"Prvi put u životu sam igrao pred ovoliko publike, stvarno sam presrećan što sam na Svetskom prvenstvu. Veliko iskustvo za mene i podstrek da u narednim godinama radim još više", kazao je Milić.

Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić rekao je da je utakmica protiv Nemačke mnogo značila za njegov mladi tim i da je rezultat lekcija, a ne razočaranje.

"Utakmica koja je za mladu ekipu Srbije mnogo značila. Jedno novo dokazivanje. Imali smo najjaču grupu i to je za sve nas bio veliki izazov. Svesni da stvaramo nešto novo, nešto što sam želeo da uradim, da promenim strategiju i nacionalni tim. Što se tiče karaktera i ogromnog motiva, tu su momci bili zaista na nivou. Rekao sam im, nikako razočaranje, samo lekcija. Verujem da ćemo biti u skorije vreme još bolji. Uprkos mojim sportskim željama, biću realan, ovaj tim je bio kompletan samo osam treninga pre početka takmičenja", rekao je Peruničić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je završila takmičenje u grupnoj fazi Svetskog prvenstva porazom od domaćina Nemačke rezultatom 31:23.

Peruničić je čestitao svojim igračima, dok je Nemačkoj poželeo mnogo sreće u daljem takmičenju.

Reprezentativac Miljan Pušica rekao je da ekipa mora da nauči iz učešća na svetskom šampionatu.

"Važno takmičenje za nas, naše iskustvo i napredak u budućnosti. Moramo da naučimo iz svega ovoga i da napredujemo, mentalno i fizički. Moramo da ispravimo te sitne greške. Iz toga ćemo samo napredovati kako želimo", rekao je Pušica.

Srbija će takmičenje nastaviti u borbi za plasman od 17. do 20. mesta, a prvi rival biće joj Bahrein.

Reprezentacija Srbije je učešće u Grupi A završila sa jednom pobedom, jednim remijem i tri poraza.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar