SP: Srbi su ''zeleni'' za Nijemce - 23:31!

Srbija potpuno nadigrana od Nemačke u oproštaju od Berlina.  Muška rukometna reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem meču grupne faze Svetskog prvenstva od Nemačke sa 31:23.  Još smo zeleni i za Nemce - novi debakl Orlova na oproštaju od Berlina.  Ostaje nam borba 17-20. mesta. . .  Srbija ide u Dansku i bori se za 17. mesto! Prvu fazu na Svetskom prvenstvu Srbija je završila porazom od Nemačke. "Orlovi" peti u Grupi A i boriće se za 17. mesto u Danskoj. Protivnik Srbije u subotu (18 sati) biće Bahrein.

Ostali sportovi 17.01.2019 | 20:00
SP: Srbi su ''zeleni'' za Nijemce - 23:31!
Izabranici Nenada Peruničića završili su na pretposlednjem mestu što znači da će u "Presidents cup" igrati za plasman od 17. do 20. mesta.

"Orlovima" ostalo je još potencijalno dva meča do povratka kući, a sve će zavisiti od meča sa Bahreinom.

Ukoliko naša reprezentacija savlada Bahrein (subota), za sedamnaesto mesto igraće protiv pobednika iz duela između petoplasirane ekipa iz grupe C i D. 

Srbija je odigrala veoma dobrih 25 minuta meča, stalno je bila u egalu, međutim u završnici prvog poluvremena je popustila i Nemci su na pauzu otišli sa +14, 16:12.

Izabranici Kristijana Prokopa dobru igru s kraja prvog perioda igre preneli su u drugi. Igrali su zaista odlično i "ko dlanom o dlan" bilo je +10. Na petnaest minuta do kraja Nemačka je imala 26:16 i tu je praktično meč rešen. 

Posle toga su naši protivnici krenuli da eksperimentišu, "Orlovi" su to iskoristili i došli na "samo" -5. Ipak, u završnici su Nemci postigli još nekoliko golova i meč je završen rezultatom 23:31. 

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Nemanja Ilić sa šest golova, dok je Nemačku predvodio Matias Muše sa pet pogodaka. 

Jedna pobeda, jedan remi i tri poraza učinak je Srbije u prvoj fazi na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

"Orlovi" su savladali Koreju, bili u egalu sa Rusima i doživeli tri poraza od selekcija koje će nastupati i u drugom krugu. Ubedljiv od Francuske, tesan, ali razočaravajući od Brazila i lagan od Nemaca.

Srbija – Nemačka 23:31 (12:16)!

Opet je tim Nenada Peruničića bio odličan 25 minuta. Igrao je ravnopravno sa favorizovanim domaćinom, a onda nas je iz ritma izbacila greška kojom su povređena pravila rukometa. Napravili smo pogrešnu izmenu, ostali i bez drugog igrača u polju, Nemcima predali napad i očas posla na semaforu je pisalo "plus četiri" za "pancere".

Izjednačena borba vodila se i u drugom poluvremenu. Nemcima nismo dozvolili gol pet minuta, ali se ni mi nismo proslavili u napadu. 

Umesto da uhvatimo rezultatski priključak, usledio je potpuni pad u igri i razlika se vrlo brzo popela na maksimalnih 26:16. Međutim, dogodilo se još jedno buđenje Peruničićevog tima, imao je šansu da znatno ublaži poraz, ali je tako nešto izostalo pošto "orlovi" nisu iskoristili napad za "minus četiri".

Nemci su poslednji put dodali gas i sa tri vezana gola u finišu, od kojih dva golmana Silvija Hajnefetera i jedan najboljeg igrača utakmice Janea Kolbahear, stigli do, ipak, ubedljivih osam golova prednosti.

Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Nemanja Ilić sa šest golova, pet je za Nemce postigao Matijas Muše.

Srbija u subotu igra u Danskoj u takozvanom "Prezident kupu" protiv Bahreina i ukoliko pobedi boriće se za 17. mesto. Uglavnom, "orlovi" nikada nisu bili lošije plasirani na Mundijalima.

Samo nekih 25 minuta ozbiljnog rukometa može Srbija da igra u ovom trenutku i da se nosi sa jačim rivalima od sebe, poput Nemačke, što je pokazala i večeras u Berlinu gde je poražena sa 31:23 u poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu u rukometu.

Izabranici Nenada Peruničića zabeležili su i treći poraz u grupi A, kojim su se oprostili od prvenstva sveta na kojem su pokazali da bi u dogledno vreme, uz dobar rad možda i mogli da probaju da se vrate na veliku scenu. Ali, nemojmo da se zanosimo, baš puno moramo da radimo da bismo bili kao nekada jer će nas u suprotnom svi ovi ozbiljniji pregaziti kao što je bio slučaj i večeras.

Igrali su Orlovi pristojno u nekim delovima utakmice, ali ih je skupo koštao veliki pad u poslednjih pet minuta prvog dela kada su se posle klackalice i egal igre, Nemci odlepili na 16:12. Da je Srbija definitvno poražena bilo je jasno sredinom drugog poluvremena kada su razigrani Nemci na krilima sjajnog Mušea otišli na velikih deset golova razlike (26:16) u 15. minutu, pa je domaća publika počela da slavi.

Posle te prednosti Nemci su se malo opustili, počeli da isprobavaju razne varijante, što su Orlovi iskoristili i približili se na pet golova. Međutim, pred sam kraj izabranici Kristijana Prokopa ponovo su dodali gas i stigli do ubedljivih 31:23, kojim su trijumfalno okončali prvi krug.

Najefikasniji pojedinac u srpskom timu bio je Nemanja Milić sa šest pogodaka, dok je Nemce predvodio večeras odlični Matijas Muše sa pet golova.

Srpski rukometaši su ovim porazom ostali pretposlednji u grupi A ispred Koreje, pa će u nastavku šampionata igrati za plasman od 17. do 20. mesta. Orlove u subotu očekuje duel s Bahreinom u okviru polufinala i ukoliko trjumfuju igraće za 17. mesto sa pobednikom okršaja između petoplasrianih timova u grupama C i D.

Grupa A, Berlin

Brazil - Koreja 35:26 (18:10)
Nemačka - Srbija 31:23 (16:12)
Francuska - Rusija 20.30

TABELA: Nemačka* 3-2-0 (+32), Francuska* 3-1-0 (+24), Brazil 3-0-2* (-2), Rusija 1-2-1 (+5), Srbija 1-1-3 (-19), Koreja 0-0-5 (-40).

Makedonija bez druge faze posle trilera sa Islandom! Muška rukometna reprezentacija Makedonije nije uspela da se plasira u narednu fazu Svetskog prvenstva, pošto je u direktnom okršaju poražena od Islanda 24:22.

Pobednik ovog duela odlučivao je poslednjeg učesnika druge runde SP i Island je zahvaljujući sjajnom Arnor Tor Gunarsonu došao do trijumfa.

Islanđanin je postigao čak deset golova, dok niko od njegovih saigrača nije imao više od dva.

U sastavu Makedonije Kiril Lazarov i Dejan Manaskov su postigli po pet golova. 

Makedonija će igrati za plasman od 13. do 16. mesta, dok će se Islanđani boriti za viši plasman.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar