Srbija saznala protivnike na EP...

''Orlovi'' će biti u grupi sa Belgijom, Nemačkom, Slovačkom, Španijom i Austrijom.

Ostali sportovi 17.01.2019 | 14:30
Srbija saznala protivnike na EP...
Odbojkaši Srbije saznali rivale na EP. Održan je žreb za Evropsko prvenstvo odbojkaša koje će se u septembru održati u četiri zemlje.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u B grupi 31. Evropskog prvenstva 2019. u Briselu i Antverpenu. Orlovi će biti u grupi sa Belgijom, Nemačkom, Slovačkom, Španijom i Austrijom - odlučeno je večeras žrebom u Atomijumu u Briselu.

Đula Mešter, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije predstavljao je našu zemlju na žrebu u glavnom gradu Belgije.

U A grupi u Monpeljeu igraće Francuska, Italija, Bugarska, Portugalija, Grčka i Rumunija. U C grupi u Ljubljani igraće Slovenija, Rusija, Finska, Turska, BJR Makedonija i Belorusija, a u D grupi u Roterdamu i Amsterdamu, Holandija, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina i Crna Gora.

Raspored utakmica će naknadno biti objavljen. Prvenstvo će se odigrati od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Plasman u osminu finala izboriće po četiri selekcije iz svake grupe i u osmini finala igrati selekcije iz A i C grupe, odnosno B i D grupe.

Finale i meč za treće mesto odigraće se u Parizu, u Francuskoj.

Odbojkaši Srbije saznali su protivnike sa kojima će igrati na Evropskom prvenstvu u septembru.

Srbija će igrati u grupi B, u Briselu i Antverpenu, protiv Belgije, Nemačke, Slovačke, Španije i Austrije, odlučeno je žrebom u "Atomijumu" u Briselu.

"Mislim da smo dobili ozbiljnu i zanimljivu grupu", poručio je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đura Mešter posle žreba.

"Belgija ima mladu i atraktivnu selekciju, Nemce pamtimo po nesrećenom porazu u polufinalu pre dve godine u Poljskoj, a ostale selekcije ne smemo da potcenimo. Šampionat je dug i verujem da ćemo se boriti za medalju", naveo je bivši reprezentativac.

Šampionat Evrope prvi put će se igrati u četiri zemlje, a u grupi A u Monpeljeu igraće Francuska, Italija, Bugarska, Portugalija, Grčka i Rumunija.

U grupi C u Ljubljani nastupaće Slovenija, Rusija, Finska, Turska, Makedonija i Belorusija, a u grupi D u Roterdamu i Amsterdamu, Holandija, Poljska, Češka, Estonija, Ukrajina i Crna Gora.

Šampionat u Francuskoj, Holandiji, Belgiji i Sloveniji igraće se od 12. do 29. septembra.

Grupna faza na programu je od 12. do 19. septembra, osmina finala 21. i 22. septembra, dva dana kasnije na programu su četvrtfinala, a polufinalni dueli zakazani su za 26. i 27. septembar.

Finale će se igrati 29. septembra u Parizu, a dan ranije na programu će biti meč za bronzanu medalju.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar