AO: Rafa i Rodžer lako, senzacije Fric i Tijafo!

Nadal bez većeg otpora do III kola, Dimitrovu nije bilo lako.  Rafael Nadal, Grigor Dimitrov i Roberto Bautista Agut plasirali su se u treće kolo Australijan opena. Marijana imala posla, Federer u dva taj brejka slomio otpor Evansa! Treći teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Danijelom Evansom maksimalnim rezultatom. Prva senzacija – Tijafo izbacio Andersona u drugom kolu.  Američki teniser Frensis Tijafo napravio je najveću senzaciju dosadašnjeg toga turnira, eliminisavši petog nosioca Kevina Andersona.  

Tenis 16.01.2019 | 16:15
AO: Rafa i Rodžer lako, senzacije Fric i Tijafo!
Tijafo je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri i slavio posle preokreta sa 4:6, 6:4, 6:4, 7:5.

Mladi Amerikanac iskoristio je nešto slabiju partiju rivala koji je bio u dobroj formi, ali i povredu koja je Andersona omela u onome što najbolje radi – serviranju.

Južnoafrikanac je imao bolove u podlaktici desne ruke zbog čega nije mogao da servira punim intenzitetom i na kraju ga je to koštalo poraza. 

Tijafo je ostvario svoj najbolji rezultat u Melburnu i sada će igrati protiv Andreasa Sepija koji je maksimalnim rezultatom dobio Džordana Tompsona. 

I sedmi nosilac Marin Čilić ne može da se pohvali da je blistao, ali je uspeo da preživi izuzetno "ružan" meč protiv Mekenzija Mekdonalda. Čilić je u više navrata ispuštao prednost koju je imao, u jednom trenutku je malo falilo da se nađe u zaostatku, ali je na iskustvo i suv kvalitet slavio rezultatom 7:5, 6:7 (9-11), 6:4, 6:4. 

Češki igrač Tomaš Berdih nalazi se u sjajnoj formi od početka sezone i to je potvrdio u svom meču sa Robinom Haseom. Berdih je trijumfovao sa 6:1, 6:3, 6:3 i za plasman u treće kolo mu je bilo potrebno samo 80 minuta. 

Tako će ga čekati Dijego Švarcman iz Argentine, koji je posle velike borbe u pet setova i skoro četiri sata nadigrao Denisa Kudlu – 6:4, 7:5, 3:6, 6:7 (6-8), 6:4.

Monfis imao 22 asa, 16 vinera više i ispao! Mladi Američki teniser Tejlor Fric napravio je jedno od većih iznenađenja trećeg dana Australijan opena.

Momak iz Kalifornije, trenutno 50. igrač sveta, eliminisao je u drugom kolu iskusnog Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 6:7 (8), 7:6 (6), 7:6 (5).

Meč je obeležio veliki broj as udaraca, a Monfisu nije pomoglo što je bio uspešniji u ovom segmentu igre sa 22:15.

Francuz je imao i 16 vinera više (63:47), ali je Fric osvajao ključne poene i bolje se snašao u taj-brejkovima koji su odlučili treći i četvrti set. 

Fric će u trećem kolu AO igrati protiv aktuelnog šampiona Rodžera Federera koji je imao problema protiv Danijela Evansa. 

U međuvremenu do treće kola je lako prošao Rus Karen Hačanov, koji je u tri seta nadigrao Japanca Jošihita Nišioku sa 6:3, 6:3, 6:3. 

Deseti nosilac turnira u Melburnu će u narednoj rundi igrati sa boljim iz duela između Roberta Bautista-Aguta i Džona Milmana.

Marijana imala posla, Federer u dva taj brejka slomio otpor Evansa! Treći teniser sveta Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Australijan opena pobedom nad Danijelom Evansom maksimalnim rezultatom.

Federer jeste slavio u tri seta, ali nije bio ni blizu ubedljiv i tokom više od dva i po sata je morao mnogo da se pomuči kako bi došao do trijumfa – 7:6 (7-5), 7:6 (7-3), 6:3.

Švajcarac je naspram sebe imao veoma raspoloženog i razigranog protivnika koji je stizao i neke nemoguće loptice.

Evans je odlično i servirao, pa je prvih 11 gemova proteklo bez prejk prilike – u 12. je Britanac neutralisao jednu koja je ujedno bila i set lopta, pa se otišlo u taj brejk. Dodatni gem bio je sušta suprotnost od dotadašnjeg toka meča – serveri su osvojili samo 3 od 12 poena i Danijel je bio blizu da povede. 

Pri vođstvu od 5:4 je imao dva servisa da završi set, promašio je dva poprilično lagana forhend voleja na mreži i to mu Federer nije oprostio. 

Vrlo brzo je na svom kontu imao set i brejk viška, pa se očekivalo da rutinski povede sa 2-0. Međutim, Evans je odigrao nekoliko fantastičnih poena kada je Rodžer servirao za set, pasing šotom iz bekhenda po dijagonali je napravio brejk i potrudio se da publika gleda još jedan taj brejk. 

Ovoga puta Federer nije dozvolio rivalu ni promil šanse, odmah je preuzeo kontrolu mini brejkom, pa je nešto kasnije ipak došao i do drugog seta. 

Tada je i slomio otpor neugodnog 28-godišnjaka i bilo je samo pitanje kada će napraviti odlučujući korak. To se dogodilo u četvrtom gemu, napravio je brejk posle jedne neobične situacije na mreži i potom rutinski priveo meč kraju. 

Inače, duel na "Rod Lejver areni" iz stolice je sudila naša Marijana Veljović koja je, posebno u prvom delu meča, imala pune ruke posla zbog nešto lošijih odluka linijskih sudija.

Nadal bez većeg otpora do III kola, Dimitrovu nije bilo lako. Rafael Nadal, Grigor Dimitrov i Roberto Bautista Agut plasirali su se u treće kolo Australijan opena.

Nadal nije imao problema protiv Australijanca Metjua Ebdena koga je savladao za sat vremena sa 6:3, 6:2, 6:2.

"Bika sa Maljorke" u šesnaestini finala turnira čeka duel sa još jednim Australijancem Aleksom de Minaurom koji je posle pet setova savladao Švajcarca Henrija Laksonena 6:4, 6:2, 6:7 (7), 4:6, 6:3.

U međuvremenu, Dimitrov je imao dosta posla dok nije savladao Urugvajca Pabla Kuevasa u četiri seta sa 6:3, 6:7 (5), 3:6, 7:5. 

Bugarin je slasao dve brejk lopte na 4:5 u drugom setu, potom izgubio tereći, a onda tek u završnici četvrtog konačno slomio Urugvajca. 

Dimitrova u trećoj rundi čeka Italijan Tomaas Fabijano, trenutno 102. igrač sveta. 

Bautista Agut je zamalo ispustio dva seta prednosti protiv Džona Milmana, ali je ipak savladao Australijanca 6:3, 6:1, 3:6, 6:7 (6), 6:4 posle skoro četiri sata borbe. 

Španac će u narednom kolu igrati protiv desetog favorita, Rusa Karena Hačanova, koji je bio maksimalan u drugoj rundi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar