AO, 3. dan (Ž): Kerber i Kvitova lako! Loš dan nositeljki!

Kerber i Kvitova lako do trećeg kola AO! Druga teniserka sveta, Anđelik Kerber, lako se plasirala u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.  Stivens ubedljiva, loš dan za nositeljke u Melburnu.  Peta teniserka sveta Sloun Stivens lako se plasirala u treće kolo Australijan opena pobedom nad Timeom Baboš u dva seta.

Tenis 16.01.2019 | 15:45
AO, 3. dan (Ž): Kerber i Kvitova lako! Loš dan nositeljki!
Nemica je sa 2-0, po setovima 6:2, 6:3 pobedila Beatris Hadad Maju iz Brazila.

Rivalka Kerber u borbi za osminu finala biće domaća teniserka Kimberli Bireli, koja je napravila veliko iznenadjenje pobedom nad 29. na WTA listi Donom Vekić.

Šesta teniserka sveta Petra Kvitova takodje je lako prošla u treće kolo, pobedom u dva seta 6:1, 6:3 nad Irinom Begu iz Rumunije. 

Kvitova će u narednoj rundi igrati protiv Belinde Benčić, koja je sa 2:1 u setovima (7:5, 4:6, 6:2) bila bolja od Julije Putinceve.

Krunićeva u prvom kolu završila učešće u dublu. Srpska teniserka Aleksandra Krunić završila je nastup u dubl konkurenciji Australijan opena već u prvom kolu.

Krunićeva je u paru sa Sajsaj Ženg iz Kine izgubila od australijske kombinacije Monik Adamčak/Džesika Mur rezultatom 6:1, 6:4.

Protivnice Australijankama u sledećoj rundi biće bolje iz meča Krejčikova/Sinjakova – Bogdan/Rodionova.

Aleksandra nije igrala sa Katerinom Sinjakovom sa kojom je pre nekoliko dana trijumfovala u Sidneju, ali će nastaviti put u singlu. 

Ona je u prvom kolu pobedila Zarinu Dijas iz Kazahstana posle velikog preokreta, pa će se u sledećoj rundi sastati sa Ćiang Vang iz Kine.

Stivens ubedljiva, loš dan za nositeljke u Melburnu. Peta teniserka sveta Sloun Stivens lako se plasirala u treće kolo Australijan opena pobedom nad Timeom Baboš u dva seta.

Stivens je savladala Mađaricu rezultatom 6:3, 6:1 posle nešto više od sat i po vremena igre.

Amerikanka, koja je pre godinu i po dana slavila na US openu, dobila je izuzetno težak prvi set koji je završen posle 83 poena i verovatno je najduži u istoriji završen tim rezultatom.

Međutim, kada je u tome uspela, slomila je otpor rivalke i obezbedila duel sa Petrom Martić. 

Hrvatska igračica, 31. nositeljka u Melburnu, eliminisala je mladu Čehinju Marketu Vondrušovu u dva seta – 6:4, 7:5. 

Karolin Garsija je takođe bila uspešna i sa dva puta po 6:3 je pobedila Zoe Hajvs iz Australije koja je dobila “vajld kartu”. 

Treći dan Australijan opena značio je i kraj za 9. i 20. nositeljku – bolja od Kiki Bertens bila je Anastasija Pavljučenkova sa 3:6, 6:3, 6:3, dok je Anet Kontaveit izgubila od Alijaksandre Sasnovič iz Belorusije, rezultatom 6:3, 6:3.

Voznijacki ubedljiva, iznenadila 17-godišnjakinja! Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, na kom brani trofej.

Voznijacki je u drugoj rundi turnira u Melburnu lako, sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3), pobedila Joanu Larson iz Švedske.

Protivnica u narednom kolu biće joj pobednica duela izmedju Marije Šarapove i Rebeke Piterson.

Američka tinejdžerka Amanda Anisimova napravila je iznenađenje, pošto je u drugom kolu eliminisala 24. teniserku sveta Lesiju Curenko. 

Anisimova je Ukrajinku pobedila prilično lako i ubedljivo sa 2:0 u setovima (6:0, 6:2), za 55 minuta igre. 

Naredni rival biće joj 11. nosilac, Arina Sabalenka iz Belorusije, koja je istim rezultatom pobedila Kejti Bulter iz Velike Britanije. 

Anisimova ima 17 godina i najmlađa je među prvih 100 na ATP listi. Trenutno je na 92. mestu. 

Favorit domaće publike u Australiji, koja se nada trofeju, Ešli Barti, prošla je u treće kolo AO pobedom sa 2:0 (6:2, 6:3) nad Vang Jafan. 

Australija se nada pobednici još od 1978. godine, kada je u Melburnu trijumfovala Kris O'Nil. 

Barti je 15. nosilac i finalista prošlonedeljnog turnira u Sidneju, na kom je pobedila prvu na svetu Simonu Halep.

Šarapova u 3. kolu, sledeća rivalka Karolina Voznjacki! Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva, pošto je pobedila Šveđanku Rebeku Peterson 6:2, 6:1.

Meč Šarapove i Peterson, 30. i 64. teniserke sveta, trajao je 71 minut.

Naredna protivnica Šarapove biće danska teniserka Karolina Voznjacki, treća igračica sveta.

Šarapova i Voznjacki se nisu sastajale od 2015. kada je Ruskinja u tri seta slavila na turniru u Madridu. 

Njih dve su se do sada sastajale ukupno deset puta, a dve pobede više ima Ruskinja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar