SP: Srbija, nakon porođajnih muka, najzad pobijedila!

Srbija se mučila 50 minuta, pa u završnici slomila otpor Koreje! Muška rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Jedinstvenu Koreju sa 31:29, u četvrtom kolu grupe A Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.  Otkrili smo Vukašina Vorkapića i pobedili Koreju! Srbija protiv Koreje upisala prvu pobedu u 4. kolu Grupe A na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.  Rukometna selekcija savladala Koreju i sačuvala teoretske šanse za prolaz dalje – 31:29.

Ostali sportovi 15.01.2019 | 19:50
SP: Srbija, nakon porođajnih muka, najzad pobijedila!
Izabranici Nenada Peruničića uspeli su da ostvare prvu pobedu na šampionatu sveta i to posle velike muke.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Vukašin Vorkapić sa sedam golova, Nemanja Ilić je imao pet, a po četiri Kukić i Marsenić. U poraženom timu briljirao je Đeongu Kang sa 12 pogodaka.

Korejci su bili autsajderi na ovom meču, ali po igri to uopšte nije izgledalo tako. Ekipa iz Azije kontrolisala je ritam meča čitavih 50 minuta, međutim popustili su u završnici.

U poslednjih deset minuta do izražaja je došao kvalitet Srbije koji je dosta veći od korejskog. Vorkapić je briljirao u napadu, Milosavljev je dobro branio i Koreja je "slomljena".

Srbija sada ima skor od jedne pobede, jednog nerešenog rezultata i dva poraza. U poslednjem kolu naši reprezentativci sastaju se sa Nemačkom. Meč je na programu u četvrtak od 18 časova.

Srbiji su ostale još neke šanse da se plasira u drugu fazu, međutim da bi se desilo tako nešto "Orlovi" moraju da savladaju domaćina Nemačku.

Konačno – pobeda! Bili smo na dorom putu da dotaknemo dno i da potpišemo kapitulaciju i posle sudara sa Korejom. Ipak, rukometaši reprezentacije Srbije na vreme su se dozvali pameti i zabeležili prvu pobedu na ovogodišnjem Prvenstvu Sveta – 31:29.

Za prolaz dalje biće nam potrebno čudo. Pobeda protiv Nemačke i poraz Brazila u poslednjem kolu, ali o tome sada ne treba razmišljati. Ako ima nečeg pozitivnog onda je to činjenica da su izabranici NenadaPeruničića konačno napravili pomak. Drugo poluvreme odigrali smo kao nekad. Okidač preokreta bio je Vorkapić, pratili su ga Ilić i Marsenić... Srbija je počela da igra moderan rukomet i na kraju zasluženo slavila .

Srbija je bez pravog ritma počela utakmicu. Kao da smo gledali nastavak susreta sa Brazilom. Jedna greška, druga greška, treća greška.. Morao je Nenad Peruničić brzo da gasi požar, ali Koreja je na krilima velikog samopouzdanja igrala brzo i agresivno. Dobro ćemo zapamitii beka Kanga koji je u prvom poluvremenu postigao osam golova.

Bilo je i dobrih momenata u igri naše selekcije. Napravili smo seriju 3:0, stigli do izjednačenja, ali kao da su se rivali iz Azije o svewmu pitali.  Nekako su delovali brže. Hvatao se za glavu Nenad Peruničić dok je gledao kako Kang iz svih pozicija buši našu odbranu. Još kada je Draško Nenadić dobio crveni karton ništa nije slutilo na dobro.

Koreja je prvi deo igre rešila u svoju korist (16:14), ali su naši igrači uspeli da probude usnuli ponos. Kada je pred očima počeo da im titra fenjer grupe konačno su počeli da igraju ozbiljan rukomet. Iz apatije ih je izvukao gol protivničkog golmana za vođstvo Azijata (19.22).

Tada je Nenad Peruničić sve karte bacio na rezervistu Vorkapića. Dobio je poverenje i maksimalno ga iskoristio. Počeli su Orlovi da lete pakretom i da jednostavnim akcijama rešetaju gol rivala. Iz izgubljene situacije vratio nas je Vorkapić sa pet golova.

Počeli smo da pogađamo iz kontri. I stigli do velikih tri gola prednosti deset minuta pre kraja. Pomenuti Vorkapić imao je sjajne saradnike u Iliću i Marseniću.

Počela je Koreja da brza kao mi u prvom poluvremenu. Nije im bilo spasa.

Tek danas boli poraz od Brazila. Da se u ponedeljak utakmica protiv selekcije iz Južne Amerike završila u korist Srbije, "orlovi" bi večeras slavili prolaz u drugu gazu, jer su posle velike borbe i drame u Berlinu uspeli da savladaju Koreju.

Meč 4. kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj završen je pobedom tima Nenada Peruničića 31:29 (14:16)!

I dalje postoje šanse za drugi krug, one nisu velike, niti realne, ali tu su. O njima će se sve tačno znati kad Francuska i domaćin Nemačka odigraju veliki derbi (početak u 20.30).

Dugo, dugo se mučila Srbija protiv autsajdera. Ujedinjena Koreja je vodila veći deo meča, a onda je Peruničić na teren poslao mladog Vukašina Vorkapića i to se ispostavilo kao pravi potez. Dvadesetjednogodišnje desno krilo odigralo je perfektno drugo poluvreme i sa sedam golova iz isto toliko pokušaja bilo najzaslužnije za prvi trijumf našeg tima na Mundijalu.

Vrlo dobri su bili i golmani Milosavljev i Verkić.

Sredinom drugog poluvremena Srbija je pojačala odbranu, iako je već u prvom delu ostala bez Draška Nenadića, koji je posle jednog starta prestrogo dobio crveni karton od sudijskog para iz Švedske.

Tražila je Srbija rešenje u napadu, stvorila mnogo zicera, ali nikako nije imala recept za sjajnog čuvara mreže Parka. Njega je pronašao upravo Vorkapić. Ulazi s krila bili su precizni i neodbranjivi, dovoljno da se Azijatima konačno poljulja samopouzdanje, kojeg su jednom momentu imali i previše.

Pre svih neverovatni Kang, strelac čak 12 golova za našeg rivala. Srbija u poslednjem kolu Grupe A u četvrtak igra protiv Nemačke. Koreja se sastaje sa Brazilom. Pobeda "orlova" nad domaćinom i poraz Brazila, odnosno Rusa, sigurno će nam doneti drugu fazu...

SRBIJA - KOREJA 31:29 (14:16)

Berlin
Mercedes Benc Arena
Gledalaca: 12.000

SRBIJA: Pušica, Vorkapić 7, Orbović, Vujić 2, Verkić, Radivojević 4, Nenadić, Ilić 5, Mošić 2, Ilić V. 3, Nikolić, Kukić 3, Milić, Marsenić 4 , Obradović, Milosavljev.

KOREJA: Park 1, Ji Hung, Ri, Pak, Čoi, Jung 1, Jo, Park 1, Ri, Kim 5, Na, Kang 12, Seo, Park, Ri, Kang, Jeong, Ku 1.

SEMAFOR: 2:5 (8) 6:5 (13) 8:10 (19) 10:11 (22) 11:13 (27) 18:19 (38) 19:22 (41) 22:22 (45) 24:25 (50) 28:25 (53).

TABELA: Francuska (-1) 6, Nemačka (-1) 5, Rusija 4, Brazil 4, Srbija 3, Koreja 0.

SP, grupa A:
Rusija – Brazil 23:25
Srbija – Koreja 31:29
20.30 Nemačka – Francuska

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar