Priča dana - AO: Od srećnika Tara, do Vikinih suza...

Drugi dan Grend slema u Melburnu doneo je još mnogo uzbuđenja. Nekoliko odličnih mečeva u preokretima, ali ne i previše iznenađenja.

Tenis 15.01.2019 | 23:00
Priča dana - AO: Od srećnika Tara, do Vikinih suza...
Bilo je povreda, povlačenja, suza. Uostalom, Melburn je i ovog utorka bio pretopao, ali se visokoj temperaturi pridodala i nesnosna vlaga.

Počelo je sve sa "bombom" Bernarda Tomića, Australijanci su se borili sa svojim problemima posle uspešnog prvog dana, ali drugog već nije bilo tako.

Povreda Tanasija Kokinakisa, poraz Nika Kirijosa, iskliznuće Sam Stosur... A Sereni Vilijams nije prošlo za rukom da ponovi "bicikl" Marije Šarapove. Amerikanka je prvi meč dobila sa 6:0, 6:2.

Kokinakis i „ne želim da pričam o tome“

Mnogo su Australijanci očekivali od Tanasija Kokinakisa ovde godine u Melburnu, ali nade su se raspršile kao mehur od sapunice već posle prvog kola.

Tanasi je predao meč Japancu Danijelu Taru pošto je dobio previ set sa 7:5, a u drugom je gubio sa 2:4. U pitanju je bila povreda ramena.

„Ne mogu da odserviram ni 140 na sat, to je sramotno“.

Kada se kasnije pojavio pred novinarima, rešio je da se igra igre skrivalice. Na pitanje šta misli o tome što je Tomić optužio Hjuita da favorizuje pojedine igrače, rekao je:

„Ne želim da odgovorim na to pitanje u ovom trenutku. Razočaran sam što sam izgubio, što sam morao da predam meč. To je sve što ću reći“.

Na pitanje podržava li da Hjuit ostane selektor, samo je rekao, „ne odgovaram na tako nešto“.

Srećnik zvani Danijel Taro

Danijel Taro se dokopao derugog kola Australijan Opena pošto mu je Tanasi Kokinakis predao meč. Ali kakvu je samo sreću imao Japanac ove godine!

U poslednjem kolu kvalifikacija u Brizbejnu, izgubio je meč, a onda u glavni žreb ušao kao „srećni gubitnik“. Došao je do drugog kola.

U Sidneju, slično. Izgubio je opet na poslednjem stepeniku kvalifikacija, ali kako je Danil Medvedev otkazao, pozvali su opet Japanca.

I sada u Melburnu, predaja Kokinakisa. Opet talija na strani Tara, koji je osim što je prošao dalje, obezbedio i ček na 105.000 dolara. Unosno provlačenje!

Kirijos i povreda kolena posle samo tri gema

Gde je Nik Kirijos, tu je uvek zanimljivo. Na meču sa Milošem Raonićem već posle trećeg gema, zatražio je medicinsku pomoć. Koleno se upalilo i bilo je zanimljivo čuti razgovor sa doktorom posle izgubljenog početnog seta.

„Ne znam kako može tako da me zaboli posle tri ****** gema. Dajem sve od sebe, i kad dam sve od sebe, ****** kolena počnu da me bole. U ovakvom stanju ne mogu ni da ih savijem prilikom servisa“, žalio se doktoru.

Rekao je da ne može da se osloni, da problem nastaje kada se savije prilikom serve.

„Ovo mora da je šala. Pa zagrejao sam se“, nije mogao da poveruje šta ga je snašlo.

Bandaža kolena, novi medicinski tajm-aut, ništa nije pomoglo. Džon Mekinro je iz komentatorske sobe konstatovao da “se Nik povređuje možda jer ne trenira dovoljno”.

Taj-brejker Karlović

A kako bi Ivo Karlović drugačije dobio setove i mečeve ako ne kroz taj-brejk? Sva četiri seta protiv Poljaka Huberta Hurkača rešio je na taj način. Prvi je izgubio, naredna tri rešio u svoju korist.

Ono što je zanimljivo je da je pogodio 39 as servisa, baš koliko ima i godina! Veteran svetskog tenisa će u drugom kolu igrati sa Keijem Nišikorijem koji je takođe imao velikih muka da prođe dalje.

Gubio je Japanac od Poljaka Kamila Majčarka sa 6:3, 7:6, potom je dobio dva naredna seta sa 6:0 i 6:2, i onda se Poljak predao na 3:0 u setu odluke

Azarenkine suze

Viktorija Azarenka nikako ne uspeva da se vrati u vrhunsku formu. Novi izlet već u prvom kolu Australijan Opena od Nemice Laure Sigemund, 6:7, 6:4, 6:2.

Na obraćanju medijima, rekla je da je ovo “s***** od početka sezone”, a pred kraj iste je i zaplakala.

“Prošla sam kroz mnogo povreda u karijeri i ponekad se pitam zašto prolazim kroz sve to, ali verujem, da će me to samo ojačati. Ponekad osećam da mi je potrebno samo malo vremena i strpljenja. I malo podrške”.

Onda je odjurila iz pres sale nastavljajući da u pratnji obezbeđenja briše suze.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar