AO: Tomić napao Hjuita!

Sve radi pogrešno, njega više niko ne voli! Bernard Tomić izgleda da više ne ume da pobeđuje, ali odlično ume da optužuje. Na njegovoj meti našao se selektor Dejvis kup tima Australije, Lejton Hjuit.

Tenis 16.01.2019 | 15:30
AO: Tomić napao Hjuita!
Tomić je posle poraza u prvoj rundi od Marina Čilića, 6:2, 6:4, 7:6 (3) izlio žuč pred novinarima, navevši da Hjkuit favorizuje određene igrače.

Bernard je rekao da je razgovarao sa Tanasijem Kokinakisom i Nikom Kirijosom i poručio da i oni ne žele da igraju dok je Hjuit na čelnoj funkciji.

"Sve se svodi samo na Lejtona. Moram iskreno da kažem da njega više niko ne voli, radi pogrešne stvari, on ustvari igra u Dejvis kupu. Mislio sam da se povukao, ali on igra sve te mečeve. Imao sam prilike da radim sa njim pre nekoliko godina. Tada je imao običaj da mrzi Tenuiski savez Australije, sada je sve nekako čudno i odjednom ih voli. Šta se tu dogodilo?, zapitao se Tomić.

Bilo je dosta govora o sukobu između Kokinakisa i Hjuiita 2017. godine kada je Hjuit pozvao u tim tada slabije rangiranog Džona Milmana.

"Njemu nisu igrači na prvom mestu. Koliko sam čuo, Nik Kirijos mu nije bio prioritet, pa ni Tanasi Kokinakis mu nije bio isto tako važan, misli samo na sebe, ali to nije dobro, jer on više ne igra, mislio sam da se povukao", aludirao je Tomić na to što je Hjuit u dublu igrao sa Džonom Patrikom Smitom.

Tomić kaže da zna ko bi bio mnogo bolji u ulozi selektora. Reč je o bivšem Dejvis kup reprezentativcu Voliju Masuru.

"Voli je bio sjajan selektor, neko ko je uvek bio voljen. Ono što radi Hjuit je pogrešno i nadam se da će biti smenjen", nedvosmislen je Tomić.

On je dodao i da mu je još želja da igra za nacionalni tim.

"Naravno da želite da igrate. Igrao sam za ovaj tim deset godina, još kao klinac od 15 godina. Jedino što ne možete da podnesete je da neko radi stvari na pogrešan način", poručio je australijski teniser.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar