Krajinović: Imam dobre šanse protiv Donskoja!

Nisu Filipu Krajinoviću strane drame, ali i to je jednom moralo da se dogodi. Konačno je napravio preokret, sa 0:2 stigao je do 3:2 i pobede.

Tenis 16.01.2019 | 13:45
Krajinović: Imam dobre šanse protiv Donskoja!
Protiv Marka Čekinata, Italijana koji je na Rolan Garosu pobedio Novaka Đokovića, bilo je mnogo uspona i padova u Filipovoj igri, ali piše se jedino pobeda.

Bila je to igra nerava, na kraju Krajinović je uspeo da nađe način da prođe dalje, ali u taj-brejku četvrtog seta, spasio je i meč loptu za Italijana.

"Pa da, to sam ja. Definitivno je bio težak meč, znao sam da je Čekinato veoma dobar igrač. Znao sam da imam šanse protiv njega na brzim podlogama jer on ne voli da igra na njima. Krenuo sam dobro, brejknuo ga u prvom setu, međutim, glupo sam izgubio brejk, počeo je da igra jako dobro, ja sam se povukao kao da me nije bilo na terenu u drugom setu uopšte. Zbunio sam se i malo pao psihički.Zadovoljan sam što sam pobedio u pet setova, mislim da nikad nisam preokrenuo sa 0:2, ovo mi se prvi put desilo. Borio sam se, to je ono na čemu radim sa trenerom, dosta radim na sebi. Igra kao igra, nisam baš zadovoljan, ali sve u svemu, bitna pobeda. Čekinato je iz top 20, tako da sam srećan što sam nekako uspeo da pobedim", izjavio je Krajinović.

Psihološki padovi su nešto što ga je karakterisalo prošle sezone. Posle 0:2 malo ko je verovao u preokret.

"Prošle godine sam tako gubio sve mečeve. I onda mi se samo vratilo, upitao sam se, ’Filipe, šta radiš’? Stalno se to vraća, uđem u lošu seriju i teško mi je da izađem. Sreća moja da odigram na tri dobijena seta i da sam uspeo da sve vratim. Takođe, menjao sam žice i nisam igrao prve nedelje. To je veliki minis za mene jer nisam smeo da treniram, imao sam problema sa prstom", dodao je Filip.

Taj-brejk četvrtog seta doneo je obilje uzbuđenja na terenu broj pet.

"Taj-brejk je bio neverovatan. Poveo sam 6:3, ali on je odigrao svarno nekoliko veoma dobrih poena, dva puta je dobro odservirao, ja sam promašio dva forhenda, malo sam se stisnuo. S sdruge strane, mislim da sam bio agresivan, to je odlučilo. On se malo povukao, ja sam išao ka vinerima i peti set sam zaista dobro servirao. To me je izvuklo", priznao je Krajinović.

Kako je povredio prst, to je posebna priča.

"Sebe smatram medicinskim fenomenom. Ono što se meni desi, to se nikom ne dešava. Na pripremama u Monte Karlu mi se zagnojio prst, odjednom je bio ogroman, kao ćevap, morali su malo da secnu, da taj gnoj izađe napolje. Morao sam da se vratim u Srbiju, tu smo sve to obavili i zbog te gluposti nisam mogao da igram prvu nedelju i osam ili dveet dana sam pauzirao. To je prošlo, vreme je da se vratim pobedama".

U timu Filipa Krajinovića je bivši šampion Australijan Opena, Tomas Johanson. Filip priznaje da je sa njim, za kratko vreme, uspeo da izfgradi odličan odnos.

"Tu mi je ceo tim, bez kondicionog trenera. Tu je Tomas Johanson, sa kojim imam jako dobar odnos, on je stvarno jedan veliki čovek. Kod mene nije sve samo u tenisu, ja više volim da pričam sa trenerima van tenisa, o životu, o svemu. Ja sam takav čovek, to je meni bitno, a sa njim sam našao taj zajednički jezik. Presrećan sam što imam njega pored sebe i verujem da ćemo još dugo da radimo. Vidim napredak, znam da treba vremena jer smo tek počeli, ja sam zadovoljan", kaže Krajinović

Njegov naredni protivnik je Rus Jevgenij Donskoj koji je sa turnira eliminisao našeg Lasla Đerea.

"Igrao sam dva puta protiv njega, dobio sam ga. Nažalost, pobedio je Đerea. Očekivao sam da ćemo igrati Đere i ja. Mislim da će biti dobar meč, vidim veliku šansu za mene, on je odličan igrač. Daću sve os sebe, biću agresivan, idemo ka pobedi".

Na pitanje na čemu Johanson najviše radi sa njim,, rekao je da to nisu samo stvari tehničke prirode.

"Radimo dosta na servisu, na toj prvoj lopti, da budem nekako agresivniji. On me mentalno opušta, jer mi na tom nivou gde smo, tu nema puno tenisa. To su nijanse, sve ostaloje u onom van tenisa. Kako da me smiri, a to je za mene najbitnije jer on to radi fantastično. Nadam se da ću to kroz rezultate pokazati", zaključio je Filip.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar