Potvrđeno: Kejn do marta van terena! Šta sad?!

Propušta 10 utakmica! Šta sada za Totenhem?! Loše vesti za Spurse. . .

Fudbal 16.01.2019 | 13:15
Potvrđeno: Kejn do marta van terena! Šta sad?!
Crne slutnje su se obistinile, Harija Kejna čeka ozbiljna pauza zbog povrede zarađenje na meču protiv Mančester Junajteda.

Totenhem je danas i zvanično potvrdio da je Hari Kejn povredio ligamente skočnog zglova i da će makar do marta biti odsutan sa terena. To je ogroman udarac za Spurse jer nije potrebno trošiti reči koliko jeKejn bitan za njihovu igru. Dovoljno je pomenuti sledeći podatak: Otkako je Maurisio Poketino preuzeo Totenhem, Kejn je postigao 119 od ukupno 333 premijerligaška gola Totenhema. Dakle, trećinu!

Međutim, povreda skočnog zgloba polako postaje da bude hronična. Ovo je četvrti put u četiri  godine da je Kejn doživeo istu povredu skočnog zgloba leve noge. U prethodna tri slučaja je Kejn ukupno odsustvovao sa terena 100 dana. Sada će pauzirati još 45 dana.

To znači da ga neće biti makar na sledećih 10 mečeva Totenhema u svim takmičenjima. A to su dueli u Premijer ligi protiv Fulama, Votforda, Njukalsa, Lestera, Barnlija, Čelsija i Arsenala, zatim duele u FA Kupu protiv Kristal Palasa, revanš polufinala Liga kupa protiv Čelsija i prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. A verovatno i revanš protiv Nemaca koji je na programu petog marta...

Pitanje je šta će sada uraditi Totenhem. Hjong Min Son je na Kupu Azije sa reprezentacijom Južne Koreje, Fernando Ljorente želi da se vrati u Atletik Bilbao, a Poketino je već rekao da ne računa naVinsenta Jansena. Ljorente je prirodna zamena i sigurno neće biti prodat u narednih nekoliko dana, ali Totenhem će vrlo verovatno morati da psoegne za nekim rešenjem sa fudbalske pijace.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar