Skijašica napadnuta u Sarajevu, zbog "kockica" na jakni!

Skijašica, Sedina Muhibić, napadnuta je u gradskom prevozu, u Sarajevu, zbog jakne sa kockastim dezenom.

Ostali sportovi 15.01.2019 | 18:30
Skijašica napadnuta u Sarajevu, zbog "kockica" na jakni!
Rođena 1991. godine Muhibić ima tešku životnu priču jer je ostavljena po rođenju, pa je odrastala u domu i SOS dečijem selu.

Uprkos molbi Skijaškom savezu BiH za podršku, nije je dobila, pa je ova sada 27-godišnjakinja članica Hrvatskog ski saveza.

To joj je i napravilo problem, odnosno jakna sa dezenom hrvatske "šahovnice" koju je nosila dok se vozila tramvajem u Sarajevu.

"Stajala sam u skoro punom tramvaju i slušala muziku. Nisam ni shvatila da je u tramvaju haos zbog mojih kockica. U jednom momentu su mi gospođe prišle i rekle kako je u tramvaju neki divljak koji želi da me ubije, prebije kad izađem iz tramvaja jer, kako kaže, 'šahovnici nije mesto u Sarajevu', 'mrzi Hrvate', 'otkud mi hrabrost, treba me ubiti...", opisala je svoje iskustvo Muhibić.

"Nisam nacionalista i nikad neću biti, iako imam možda i više prava biti, nego taj divljak. Da nije bilo rata, možda bih i ja imala roditelje i porodicu, drugi život... Pa opet ne mrzim, srećna sam, volim život, jer pojedinac ne čini populaciju. OK mi je, možete me i ubiti, ali Sedina Muhibić - Seddina Bosna - Sarajka - muslimanka - ostajem pri svom pa taman sama i jedina bila".

Ona je za portal Radiosarajevo.ba je rekla da ne želi da ispadne žrtva, ali da se ovakve stvari i mržnja isto tako ne bi trebale dešavati.

"Pretio mi je da će me ubiti, nisam znala jer sam imala slušalice na ušima, to su mi rekli ljudi koji su bili u tramvaju. Zamolili su me da ne izlazim iz tramvaja sama, čak su se pojedini ponudili da mi pomognu. Kada sam rekla da ću ovaj slučaj prijaviti policiji, povukao se", rekla je Muhibić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar