Fed kup: Srpkinje sa Hrvatskom, Gruzijom i Turskom!

Ženska teniska reprezentacija Srbije dobila je rivalke u Fed kupu.

Tenis 16.01.2019 | 19:30
Fed kup: Srpkinje sa Hrvatskom, Gruzijom i Turskom!
Teniserke Srbije igraće protiv Hrvatske, Gruzije i Tuske u grupi B Evro-afričke zone Fed kupa, odlučeno je žrebom.

Svi mečevi grupe B igraće se po sistemu svako sa svakim u engleskom gradu Bat, od 6. do 9. februara.

U Batu će nastupati dve grupe, a žrebom je odlučeno da su u A gupi Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija, i pobednik te grupe ukrstiće se u baražu sa pobednikom grupe u kojoj je Srbija.

Fed kup igraće se i u poljskom mestu Zjelona Gora, a tamo će se takmičiti domaćin Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Svaki meč u grupi podrazumeva dva meča u pojedinačnoj konkurenciji i jedan dubl meč.

Pobednici grupa kako u Batu, tako i Zjelonoj Gori boriće se međusobno za plasman u baraž za popunu Svetske grupe B 2020. godine, koji je na programu 20. i 21. aprila ove godine.

Objavljene su i nominacije timova, ali do samog početka takmičenja može doći do promena.

Nominovani tim Srbije čine: Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović.

"Po trenutnim prijavama, sve tri ekipe su jake, Hrvatska ima igračicu u najboljih 30 i još dve bivše Top 100 igračice. Turska je takođe čvrsta i iskusna ekipa sa nekoliko igračica oko 200. mesta u singlu i potencijalno jako dobrim dublovima. Gruzija je veoma borbena ekipa, prošle godine smo imali težak meč pritiv njih, veliku borbu očekujem i ove godine", analizirala je rivale posle žreba selektor Srbije Tatjana Ječmenica Jevtić.

"U svakom slučaju, čeka nas težak posao, ko god da je bio izvučen. Nijedna ekipa nema pravo na kiks, moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani i konstantno dobri ako želimo dalje. Uz motivaciju i želju koje inače nikad ne fale kada se igra za Srbiju i naravno dobro zdravlje naših igračica, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat i ispunimo cilj, a to je naravno razigravanje za Svetsku grupu B", rekla je Ječmenica Jevtić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar