PL: Siti rutinski pobijedio Vulvse, dva gola Žezusa!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Vulverhempton na Etihadu sa 3:0 u poslednjem meču 22. kola engleske Premijer lige.  Žesus vratio Siti na "-4", trka se nastavlja udvoje! "Građani" rutinskom pobedom spustili zavesu na 22. kolo Premijer lige.  Lepo i efikasno: Siti drži korak, Aguero da se zamisli za mesto u timu! Gabrijel Žezus opet zvezda u trijumfu Građana nad Vulvsima - 3:0.

Fudbal 14.01.2019 | 23:17
PL: Siti rutinski pobijedio Vulvse, dva gola Žezusa!
Siti je dominirao tokom meča u kom je posle rutinskog prvog poluvremena usledilo dosadnih pola sata u drugom, a tim Pepa Gvardiole je kao na auto-pilotu kontrolisao dešavanja na terenu.

Golove za svetlo plave postigli su Gabrijel Žezus u prvom poluvremenu i Konor Koudi koji je auto-golom postavio konačan rezultat.

Brazilac je prvo gol postigao u desetom minutu meča kada je lepo ispratio prodor i oštar pas sa Liroja Sanea i iz peterca uklizavanjem pogodio mrežu. Siti do 2:0 stiže u 39. minutu kada je isti igrač bio precizan sa bele tačke posle faula nad Rahimom Sterlingom. 

U međuvremenu je direktan crveni karton dobio Vili Bouli zbog oštrog starta nad Bernardom Silvom i već tada se nazirao pobednik. Konačnih 3:0 Koudi postavlja u 78. minutu kada je glavom zatresao svoju mrežu posle centaršuta De Brejnea. 

Siti sada opet ima četiri boda manje od vodećeg Liverpula i sa 53 boda zauzima drugo mesto u ligi. Vulverhempton je 11. sa 29 bodova.

Rutinski je Mančester Siti zabeležio novu premijerligašku pobedu nad Vulvsima od 3:0 i održao četiri boda zaostatka za Liverpulom u šampionskoj trci.

Vulverhempton je probao da se isprsi i iznenadi drugi put ove sezone favorizovanog protivnika (uzeo mu bod u prvom delu sezone na Mulinou), ali je sasečen vrlo brzo isključenjem Vilija Bolija u 19. minutu zbog prekršaja nad Bernardom Silvom.

Počeo je Siti u svom stilu, a posle karakteristične akcije u desetom minutu Liroj Sane je sa leve strane ostavio loptu na tacni za Gabrijela Žezusa, koji je pogodio na trećoj uzastopnoj utakmici. Brazilac je dobio i večeras prednost nad Aguerom, očigledno je da Gvardiola ceni formu u kojoj se nalazi u poslednje vreme, a Žezus se odužio Kataloncu još jednim golom sa bele tačke u 39. minutu.

Bilo je to u periodu kada su Građani napadali kao osice, a Vukovi se sa deset igrača borili kao sumanuti samo da prežive. Na kraju je Rajan Benet zakačio Sterlinga, a glavni arbitar Pouson dosudio penal za domaćine koji je Žezus iskoristio. Dovoljno i da se Argentinac zamisli za mesto startera.

Dominirao je Mančester Siti tokom svih 90 minuta, izveo preko 12 kornera. Rui Patrisio je zaista dobro branio i čak šest puta sprečio Građane da mu do vrha napune mrežu. Konačan rezultat postavljen je 78. minutu, a ovog puta nesrećni kapiten Vulvsa Konor Koudi pomogao Građanima da dođu do pogotka. Posle centaršuta rezerviste Kevina De Brujnea upravo je Koudi nespretno zahvatio loptu i matirao svog golmana za konačnih 3:0.

Fino veče za navijače Građana upotpunio je i golman Ederson koji se iskazao sa nekoliko istrčavanja na centar. Razumljivo, čoveku je bilo dosadno 90 minuta...

Situacije kao što su gol više i igrač više u ranoj fazi utakmice, Mančester siti ne propušta da pretvori u pobedu. Tako je bilo i ovog ponedeljka protiv Vulverhemptona u poslednjoj utakmici 22. kola Premijer lige - 3:0 (2:0).

"Građani" su poveli u 10. minutu kada je Laport - inače štoper - poslao sjajnu loptu u prostor za Sanea, koji je istrčao po levoj strani i iz prve oštro centrirao u peterac, gde je bio Gabrijel Žesus.

Bio je to njegov 11. gol u poslednjih osam utakmica na Etihadu, računajući sva takmičenja.

Nedugo zatim, u 39. minutu, Brazilac je postigao i 12, ovaj put iz penala pošto je Vili Boli oštro startovao na Bernarda Silvu. Jeste Francuz prvo stigao do lopte, a tek onda "pokosio" vezistu Sitija, ali sam start bio je prilično žestok, pa mu je sudija Kreg Pauson pokazao direktan crveni karton.

Jasno je bilo posle toga da Siti neće propustiti priliku da sačuva prednost i smanji zaostatak za vodećim Liverpulom na četiri boda. Posle poraza trećeplasiranog Totenhema od Mančester junajteda (0:1), jasno je da predstoji trka udvoje za pehar. Videćemo hoće li "građani" uspeti da se vrate na prvo mesto i odbrane titulu ili će Liverpul, konačno, ponovo postati šampion.

Vulverhempton je ostao na 11. poziciji.

Između svoja dva pogotka, u 25. minutu, Gabrijel Žesus je žestoko udario u stativu pošto nije uspeo da se zaustavi posle centaršuta sa desne strane. U prvi mah delovalo je da je ozbiljno povređen, lekari su brzo pritrčali, srećom, sve je prošlo bez posledica i 21-godišnji napadač je nastavio utakmicu.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, domaći igrači su kontrolisali dešavanja na terenu i trudili se da se što manje umore pred naredne izazove. Ipak, centaršut Kevina de Brujnea u 78. minutu u autogol pretvorio je Konor Koudi za konačnih 3:0.

Siti u narednom kolu (nedelja) igra protiv Hadersfilda u gostima, dok će Vulvsi dan ranije ugostiti Lester.

PREMIJER LIGA, 22. kolo:

subota

Vest Hem - Arsenal 1:0 (0:0)
/Rajs 48/

Brajton - Liverpul 0:1 (0:0)
/Salah 50p/

Barnli - Fulam 2:1 (2:1)
/Brajan 20 ag, Odoi 23 ag - Širle 2/

Kardif - Hadersfild 0:0

Kristal Palas - Votford 1:2 (1:0)
/Ketkart 38 ag - Ketkart 67, Kleverli 75/

Lester - Sautempton 1:2 (0:2)
/Ndidi 58 - Vard Praus 11p, Long 45+2/

Čelsi - Njukasl 2:1 (1:1)
/Pedro 8, Vilijan 57 - Klark 40/

nedelja

Everton - Bornmut 2:0 (0:0)
/Zuma 61p, Kalvert-Luin 2:0/

Totenhem - Mančester junajted 0:1 (0:0)
/Rašford 44/

ponedeljak

Mančester siti - Vulverhempton 3:0 (2:0)
/Žesus 10, 39, Koudi ag 78/

TABELA: Liverpul 57, Mančester siti 53, Totenhem 48, Čelsi 47, Arsenal 41, Mančester junajted 41, Votford 32, Lester 31, Vest Hem 31, Everton 30, Vulverhempton 29, Bornmut 27, Brajton 26, Kristal Palas 22, Barnli 21, Kardif 19, Sautempton 19, Njukasl 18, Fulam 14, Hadersfild 11 bodova.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar