Nostalgični povratak u '90-e...

U istom timu sinovi Hadžija, Popeskua i Rivalda! Navijači Barselone morali bi da kupe neki dres.

Fudbal 16.01.2019 | 18:00
Nostalgični povratak u '90-e...
George Popesku i George Hadži “zakačili” su jedan drugog u sezoni 1995/1996. Hadži je otišao već na kraju te sezone, Popesku se zadržao do 1997, baš tada je na Kamp Nou stigao Rivaldo. Bila je to decenija u kojoj se stvarala Barselona kakvu je poznajemo danas, nadnacionalna, evropska velesila. A danas sve te porodice ponovo zajedno. Samo ne u Barseloni, već u Konstanci. I neka su druga imena u pitanju.

George Hadži je doduše tu. On i otkriva “bombastičnu” vest sa mesta predsednika, ali i trenera Vitorula.

“Uzeli smo levonogog štopera (Bas Kujpers, prim. aut) koji je igrao na visokom nivou i bio kapiten… Uzeli smo i Rivaldinja”, izgovorio je Hadži i šokirao rumunske novinare, pošto je to izgovorio kao da je u pitanju bilo ko, a ne sin jednog od najvećih igrača sa kraja 20. veka.

Rivaldinjo naravno nije ni izbliza taj kalibar, već je u Rumuniji igrao za bukureštanski Dinamo – pamtimo mu onaj projektil protiv Atletika iz Bilbaa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope iz leta 2017. godine, zanimljivo da je Emerik Laport tada bio strelac za Baske - a onda je prešao u Levski iz Sofije. I sada nazad u rumunsku fudbal.

Ono što je međutim posebno zanimljivo je to što u Vitorulu već igraju Hadžijev sin Janis, te Popeskuovnaslednik Nikolas. Što će reći da Vitorul ima igrače od pedigrea. Nekad to nije dovoljno, ali za fudbalske nostalgičare biće pravo uživanje.

Samo zamislite, Popesku uzima loptu i pokreće konru pasom iz poslednje linije ka Hadžiju, ovaj vrti dvojicu na petoparcu i šalje loptu u praza proctor, tamo je Rivaldinjo, lomi čuvara i plasira loptu u dalji ćošak… Nekad je možda i moglo tako. Sad ne miriše to na isti kvalitet, ali pratićemo sa pažnjom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar