Emerijev plan za naredne dvije sedmice: Ozilova prodaja!

Sve u cilju obezbeđivanja para za transfere!

Fudbal 16.01.2019 | 17:15
Emerijev plan za naredne dvije sedmice: Ozilova prodaja!
Karijera Mesuta Ozila je slobodnom padu. Gotovo nestvarno deluje da je nemački vezista 1. februara prošle godine produžio ugovor s Arsenalom do 2021. i dobio astronomskih 400.000 evra nedeljno, a da je sada na izlaznim vratima, kao neko koga Unaj Emeri nikako ne želi u svom timu...

U prethodna dva meseca Ozil je odigrao svega tri utakmice i jedva proveo 165 minuta na terenu. Prvo zbog problema s leđima, sada sa kolenom... Odavno se piše o tome da Ozil remeti klupski mir, da saigrače nagovara da bludniče do ranih jutarnjih časova, da previše vremena provodi za kompjuterom igrajući video igre i da kvari atmosferu u timu. Unaj Emeri je zbog toga jako ljut i na Ostrvu se ovog jutra pronela priča da će u naredne dve sedmice do zatvaranja pijace njegov glavni cilj biti da proda Ozila.

Cilj ove operacije je da se skupi novac za eventualne transfere do kraja zime, pre svega Evera Banege, za koga je Emeri već spremio ugovor na 24.500.000 evra, možda Denisa Suareza i Medija Benatije. Emeri je nedavno izjavio da Arsenal nema para trenutno da kupuje igrače, da će moći samo da ih pozajmljuje od drugih, ako bude potrebe, a očigledno je da ima...

Kao igrač koji dobija 400.000 evra sedmično, Ozil više nema nikakav uticaj na Arsenalovu igru i zato nema želju da ga više zadržava na Emirejtsu. Priča se čak i da je Emeri namerno izostavio Ozila iz tima za meč sa Vest Hemom, što je dodatno podstaklo priče o transferu.

Problem je što Arsenal još nije dobio nijednu validnu ponudu za Ozila, a pitanje je i da li će je dobiti s obzirom na ogromna primanja. Samim tim Ozilov odlazak bi značajno rasteretio budžet. To znači da će Nemac morati da umanji potraživanja od eventualnih kupaca, ili da se nađe neko ko je spreman da ponudi iste uslove.

Inter se dugo vodio kao zainteresovana strana, ali ne deluje realno da bi Nerazuri mogli da reaguju ove zime.

Teški dani pred Ozilom, Emerijem i Arsenalom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar