Pini završava Geja za PSŽ, Everton smanjio cijenu!

Sve se uklapa u u mogućnosti Parižana. . .

Fudbal 16.01.2019 | 15:00
Pini završava Geja za PSŽ, Everton smanjio cijenu!
Najnovija vest od jutros: Adrijen Rabio ne putuje sa Pari Sen Žermenom na mini-pripreme u Dohu, potvrdio je klub na zvaničnom sajtu! A to znači samo jedno - visoki vezista sigurnio ovog januara napušta Park Prinčeva. Navodno, u pitanju su porodični problemi, ali već se jako dobro zna o čemu se radi, pa je to samo način da se spreči podizanje prevelike prašine, kako bi ekipa nastavila da radi u miru. Rabioa žele Bajern, Čelsi i Barselona... 

No to je sada manje važno. Ono što okupira medije koji prate PSŽ jeste ko će biti Rabioova zamena. Tomas Tuhel traži od Uprave da pod hitno reaguje, međutim ono što predstavlja problem jesu finansijska ograničenja. Kako ponovo ne bi imali problema sa finansijskim fer plejem Parižani ovog januara ne smeju da potroše više od 30.000.000 evra, javlja L'Ekip.  

Isti izvor navodi da je odluka o nasledniku Adrijena Rabioa navodno pala na Idrisu Geja iz Evertona. Karamele su do pojave interesovanje PSŽ-a cenile svog vezistu oko 20.000.000 evra, ali kada se raščulo ko se zanima za momka iz Senegala, ljudi sa Gudisona malo su se napravili ludi i poručli da traže između 40 i 45 miliona. Uvidevši ipak u kakvoj je poziciji Pari Sen Žermen, a uz to i jedni ozbiljan interesent, navodno su pristali da se vrate u okvire "normalnih cifri", stoji u tekstu Ekipa.

Pregovori su navodno počei i trebalo bi da budu zaključeni uskoro. Maksimalna cena - 30.000.000 evra. Zanimljivo da su Parižani ponovo unajmili Pinija Zahavija da završi ovaj posao, baš kao i u slučaju saNejmarom. 

Idrisa Gej ima vrlo dobru statistiku otkako je stigao u Everton. Opta je izračunala da je Senegalac prvi po broju uspešnih startova u Premijer ligi - 238; drugi kada su u pitanju presečene lopte - 189; odnosno treći u kategoriji "povraćen posed", oduzeta lopta - 667. 

Abdulaje Dukure takođe je na listi kandidata, međutim prema pisanju Ekipa, čini se, da su njegove "akcije" sada značajno pale...

"Siguran sam da ću otići iz Votforda. Svi u klubu znaju moje ambicije i želim da igram fudbal na višem nivou. Počastvovan sam interesovanjem Pari Sen Žermena, ali u ovom trenutku nema konkretnih dešavanja. Kakve su mi šanse da odem tamo? Trenutno male, jer PSŽ prati mnogo igrača. Iskoristiću šansu, ako mi se ukaže“, kazao je Dukure. 

PSŽ za sada ništa nije pazario. Samo je Timoti Vea otišao na pozajmicu u Seltik.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar