Batšuaji kod Anrija! Opet će sarađivati!

Gotovo!

Fudbal 16.01.2019 | 11:45
Batšuaji kod Anrija! Opet će sarađivati!
Dogovoreno je: Miši Batšuaji se seli na pozajmicu u Monako!

Čelsi je danas dogovorio detalje sa Kneževima. Belgijanac će na stadionu Luj II igrati kao pozajmljen igrač Plavaca do kraja sezone i biće njihovo najveće pojačanje u burnom prelaznom roku ove zime.

Batšuaji se tako vraća na francusku Rivijeru posle dve i po godine. Ali ne u dres Marselja u kojem je blistao i iz kojeg je prešao u Čelsi za 39.000.000 evra. Već u redove komšijskog Monaka.

Batšuaji je prvi deo sezone proveo na pozajmici u Valensiji, ali je razočarao i trener Marselino je insistirao da ga vrati na Stamfrod Bridž pre isteka pozajmice. Brojni klubovi poput Vest Hema, Kristal Palasa, Evertona i Rome su se javili sa željom da pozajme Belgijanca, ali je na kraju pobedio Monako.

Klub iz Kneževine se ozbiljno pojačava u ovom prelaznom roku i Batšuaji će im biti peto pojačanje. TjeriAnri ima veliki broj mladih i neiskusnih igrača u timu i zato je zahtevao iskusnije i proverenija pojačanja. Stigli su Naldo iz Šalkea, Venker iz Antalije, Fabregas iz Čelsija i maldi Fode Balo Ture iz Lila.

Ipak, Batšuaji je najveće pojačanje od svih. On bi trebalo da reši problem realizacije. Monako je na 18 mečeva Lige 1 u dosadašnjem delu sezone dao samo 16 golova i nije ni čudo što se bori za opstanak. Manje efikasan od njega je samo fenjeraš Gengan. Batšuaji dolazi da pomogne Radamelu Falkau s obzirom da su preostali napadači poput Jovetića i Pelegrija povređeni. Anri ga dobro poznaje iz reprezentacije Belgije gde je bio pomoćnik selektora Roberta Martineza i video je izbliza kakvim kvalitetima Batšuaji raspolaže.

Očekuje se da Belgijanac u narednih 48 časova doputuje u Monako, obavi lekarske preglede i potpiše ugovor. Finansijski detalji pozujmice nisu poznati…

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar