Vrzino kolo: Sad i Čelsi juri Rabioa!

A Bajern hoće Moratu! Kakva zavrzlama na transfer pijaci!

Fudbal 15.01.2019 | 23:50
Vrzino kolo: Sad i Čelsi juri Rabioa!
Aktuelni prelazni rok nije još doneo mnogo ozbiljnih transfera, verovatno zato što je broj imena u fokusu prilično sužen. Svega nekoliko većih imena dovodi se u kontekst s izlaznim transferom iz sadašnjih klubova, a koliko smo dosad uspeli da zaključimo – isti klubovi traže iste igrače!

Čelsijev centarfor Alvaro Morata je na listi želja, između ostalih, i Barselone, a od danas i Bajerna, vezista PSŽ Adrijen Rabio je prvi pik Barselone, odnedavno i Bajerna, a sada i Čelsija! Dakle, Vrzino kolo...

Potpuno luda situacija na zimskoj pijaci. Morata se praktično svakodnevno povezuje s novim klubom, a posle Milana, Sevilje, Atletika i Barselone, navodno je i Bajern namirisao svoju šansu i želi da se uključi u trku. Prema saznanjima nemačkih medija, Niko Kovač bi hteo da pojača napadačku konkurenciju za drugi deo sezone, pošto je Robert Levandovski trenutno jedini u timu sa dvocifrenim brojem pogodaka (10), dok su Tomas Miler, Serž Gnabri i Frank Riberi iza sa po četiri gola. Morata će ove zime otići, na Stamford Bridžu će ga izgledno zameniti Gonzalo Iguain, a pitanje je samo gde će Španac završiti.

U sličnoj poziciji je i Barselona, koja traži novu verziju Henrika Larsona, odnosno iskusnog napadača, ne mnogo skupog, koji bi mogao da napravi razliku na terenu. Morata jeste izuzetno skuplji gledajući model koji Barsa traži, ali zato je pozajmica glavna opcija, uz eventualnu opciju otkupa na leto. Ali, o tom – potom... Bajern bi najverovatnije išao na istu varijantu, pošto je Morata u ovom trenutku rizična investicija, a Čelsi ga ne bi pustio za manje od 50.000.000 evra.

Istovremeno, Plavci iz Zapadnog Londona rešili su da pomrse račune Barsi i Bajernu po pitanju dovođenja Adrijena Rabioa. Čelsi posle odlaska Seska Fabregasa traži adekvatnu zamenu, a Rabio je trenutno najjeftinija opcija, jer mu ugovor ističe za šest meseci, pa bi obeštećenje Pari Sen Žermenu bilo simbolično.

Nedeljama se piše da je Rabio dogovorio transfer u Barsu na leto za 10.000.000 evra po sezoni, plus između 10.000.000 i 15.000.000 evra za potpis, ali njegova majka Veronik i dalje traži nekog ko bi mogao da ponudi više. Barsa je demantovala da je bilo kakav dogovor s francuskim vezistom postignut, pa je tako trka i dalje otvorena.

Čelsi se nada da bi mogao upravo novcem da privuče Rabioa. Proveren je igrač, mlad, prošao je velike utakmice sa PSŽ, tako da mu uklapanje u sistem Premijer lige ne bi bio previše zahtevan. To isto vidi i uprava Bajerna, koja hoće Kovaču da pomogne da uspostavi stabilnost u igri i ojača konkurenciju.

Međutim, ovo je samo stvorilo veći problem na tržištu, jer se sada ne zna ko je za koga blizu i pod kojim uslovima.

Baš jedva čekamo da vidimo kako će ovo da se završi...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar