Tipsarević: Mator sam, ali...!

Bilo bi mi žao da ne pokušam da igram! Povratak Janka Tipsarevića na veliki teren završen je porazom od 20. nosioca, Bugarina, Grigora Dimitrova.

Tenis 15.01.2019 | 08:45
Tipsarević: Mator sam, ali...!
Veliki borac, kakav je Tipsarević, nije sebi mogao da dozvoli priliku da ne proba da zaigra u Melburnu, ali preduga pauza zbog povrede i operacija, ispostavila je račun.

Jednostavno, Janko nije imao dovoljno gasa da se nosi sa daleko spremnijim i uigranijim protivnikom. Posle osvojenog početnog seta, i propuštene prilike na startu drugog, sve se okrenulo protiv Janka.

"Svi me nešto teše, bravo, nisi igrao godinu dana, ovo je sjajno. Kad izgubim meč nisam nikada srećan i zadovoljan, postoji ta uteha da zaista nisam igrao godinu i po dana, da čak ni te pripreme koje sam odradio nisu bile sto odsto zato što injekcije koje sam primio bile su kasno. I ovo je bilo na žiletu, da li uopšte igrati na Australijan Openu. Grigor je bio bolji od mene, nema priče o tome. Krivo mi je zato što se videlo kako fizički padam i zbog toga donosim pogrešne odluke u drugom, trećem, možda čak i četvrtom setu. Posle jednog ili dva duža poena gde se generalno osećam u redu, kada nema bolova i kada sam fit, počeo sam dosta kasno da izlazim iz toga, da žurim, tražim neke ludačke pozicije što je rezultiralo neiznuđenim greškama", sumira utiske Tipsarević sa svog povratničkog meča.

Pokazao je Janko, narolito u prvom setu, da još u sebi ima onaj stari borbeni duh. Odigrao je nekoliko fantastičnih poena, ali bi posle toga obično usledila greška. Jednostavno, nedostatak treninga i mečeva nije mu dozvilio da pruži više.

"Mislim da je meč bio na momente bio dosta kvalitetan. On je imao neke šanse u prvom setu koje nije iskoristio, a ja jesam. Krivo mi je jedino što nisam napravio brejk u prvom gemu drugog seta gde bih malo dobio tu "oštricu" nad njim jer imam pozitivan skor sa njim, pobeđivao sam ga dosta, i imao bih tu psihološku prednost. On kad je poveo uz brejk, opustio se, počeo je bolje da servira, da manje greši. Generalno, bio je dosta bolji od mene", priznao je Tipsarević.

Imao je ovaj meč i one pozitivne strane za srpskog tenisera. Osvojiti set protiv igrača koji je bio u Top 10 i koji je ovde prošle godine igrao u četvrtfinalu je uspeh ako se ima u vidu šta je prethodilo Tipsarevićevom pojavljivanju u Melburnu.

"Zadovoljan sam što sam odigrao relativno dva i po kvalitetna seta. Na pripremama sam odigrao ukupno četiri ili pet setova. Još u tih četiri nedelje, nedelju dana nisam trenirao jer sam se razboleo. Kada sam došao, dva i po dana nisam trenirao jer sam navukao prehladu. Sve se nekako nadovezivalo, ali generalno je ideja da u drugoj polovini godine počinjem više da koristim taj zaštićeni renking. Ondakada se zaista budem osećao udobno u svom telu, što sada nije situacija", dodao je Tipsarević.

U ovakvom stanju, pitanje je samo koliko će još igrati. Ako bude zdrav, možda uspe da produži karijeru.

"Ideja je da pokušam ovu godinu. Imam 12 turnira sa zaštićenim rankingom, dobiću jedno pet ili šest vajd karti na čelendžerima i onda tri ili četiri takve pozivnice na ATP turnirima, uz još tri, četiri ili pet kvalifikacija to je već 22 ili 23 turnira. Ovo je sve pod pretpostavakom da telo izdrži, da nemam ozbiljnijih povreda i bolova, ali žao će mi biti ako ne probam. Jeste, mator sam, imam 35 godina, ali i sedam ili osam operacija. Mentalna je borba. Benefit je što sam navikao da igram pod bolom i pod tabletama. Samo je važno da budem fit, jer ako sam spreman onda manje boli. Generalno, igrači se često povređuju kad nisu fizički spremni, i onda i ono što manje boli počinje da boli više", zaključio je Janko.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar