Stiv Ker o Dončiću: Ma, kakav ruki?!

"On je već Ol star igrač", dodaje trener Golden Stejta.  

Košarka 14.01.2019 | 20:30
Stiv Ker o Dončiću: Ma, kakav ruki?!
Nije da nije bilo skeptika!

Luka Dončić je dominirao Evropom, pobrao gotovo sva individualna priznanja, okitio se titulom šampiona "starog kontinenta" sa reprezentacijom Slovenije i Real Madridom, a potom otišao na draft na kome, uprkos svemu tome, nije bio 1. pik.

Dalas ga je izabrao "preko" Atlante (direktan trejd za Treja Janga), a već u prva tri meseca NBA karijere pokazao je da su sumnje u njega bile neopravdane...

Koliko se dopao tamošnoj publici najbolje govori podatak da je već sada dobio ogroman broj glasova za učešće na Ol staru, ali možda još i više to da je lopta u njegovim rukama kada se "lomi" utakmica - već je lider Dalasa.

To nije promaklo ni treneru Voriorsa koji ga mnogo ceni.

"Ruki? On uopšte ne deluje kao ruki...", kazao je Stiv Ker.

"Nisam znao mnogo o njemu. Nisam ga gledao pre nego što smo igrali protiv Maveriksa, čak ni na TV, ali vidi se da ima više samopouzdanja nego što biste očekivali od nekoga u njegovim cipelama - igrač koji dolazi iz druge zemlje i ima samo 19 godina".

U prvom meču protiv Golden Stejta je ubacio 24 poena i imao devet skokova, uz ključan koš za pobedu, dok je u drugom susretu, u porazu Mavsa, bio "ograničen" na 19 poena.

"On je neverovatan igrač. Mislim da je već Ol star kvalitet. Ne znam šta će reći glasovi, ali on je za mene Ol star košarkaš", dodao je Ker o zvezdi iz Slovenije.

Ker kaže da ga nikada nije gledao niti znao mnogo o njemu pre utakmice sa Dalasom, ali sada tvrdi da Dončić ne izgleda kao ruki.

Kada bi se gledali striktno glasovi publike, Slovenac bi izvesno već sada bio ol-star, ali pošto publika odlučuje 50 odsto, a još po 25 odsto treneri i igrači, on možda ove godine propusti "glavno jelo" u Šarlotu.

"Ovaj dečko ne izgleda kao ruki. Nisam znao mnogo o njemu i nikad ga uživo nisam gledao kako igra pre nego što smo odigrali prvi put protiv Dalasa i na televiziji pre toga. Ima samopouzdanja daleko više od onog što bi očekivali od nekog ko hoda u njegovim cipelama. Dolazi iz drugačije zemlje i ima samo 19 godina, briljantan igrač. Mislim da je on već ol-star. Ne znam kako će se završiti glasanje, ali meni izgleda kao ol-star", rekao je Ker pred utakmicu dve ekipe između nedelje i ponedeljka. 

Trener šampiona NBA lige dodao je i da je samo šačica igrača u poslednjih desetak godina napravila takav efekat u ligi.

"Vrlo retko se to viđa. Mislim da možemo da pogledamo poslednju deceniju i na prste da prebrojimo tinejdžere koji su ovako uticali na ligu. Srećan sam zbog Maveriksa, oni su uvek imali dobru publiku i organizaciju i zabavno je trenutno igrati kod njih. Imaju Luku i još nekoliko talentovanih igrača", istakao je trener Voriorsa.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar