Bornmut "zalijepio" ludu cijenu na napadača: Kao Zizu!

Ukoliko se ovaj transfer realizuje, možda će i najbolje ilustrovati koliko se fudbal promenio u poslednjih petnaestak godina. . .

Fudbal 14.01.2019 | 19:15
Bornmut "zalijepio" ludu cijenu na napadača: Kao Zizu!
"Teški" sponzorski ugovori i sve veći novac od TV prava, kao i dolazak inostranih investitora, značajno su podigli finansije kod premijerligaških klubova iz sredine tabele, koji se više ne bore za puko preživljavanje, nego diktiraju uslove prodaje svojih igrača.

Jedan od njih je i Bornmut, za čijeg se napadača Kaluma Vilsona interesuje Čelsi, ali s obzirom na njegovu važnost za tim "trešnjice" su zalepile, pomalo i suludu cenu.

Novopečeni reprezentativac Engleske bi mogao da pređe na "Stamford bridž" samo ako Roman Abramovič ponudi više od 75 miliona funti, nezvanično je saopšteno iz Bornmuta, čime će verovatno "ohladiti" njihovo interesovanje.

Iz ugla Bornmuta, u pitanju je fudbaler koga su Koventriju pre pet godina platili svega 3 miliona funti i zarada na njemu bi tako bila mnogostruka, međutim iz rukovodstva ovog kluba moraju da računaju i na to da bi i oni za njegovu zamenu, posebno tokom januarskog prelaznog roka, morali debelo da "preplate" za novo pojačanje na mestu napadača.

Iz tog razloga im se ne isplati da idu "ispod te cene", posebno kako se radi o domaćem igraču, a "tržište" igrača iz godine u godinu sve više divlja...

Tako bi, ukoliko se ovaj transfer na kraju možda realizuje, Bornmut na Kalumu Vilsonu (133 meča, 53 pogotka) zaradio više nego što je Juventus dobio od prelaska Zinedina Zidana u Real Madrid, 2001. godine, kada je nezvanično počelo novo doba fudbala kada su u pitanju finansije.

Kalum Vilson (25) je "dete" Koventrija za koji je igrao do 2014. godine, da bi potom stigao u Bornmut s kojim se plasirao u Premijer ligu. Igra najbolju sezonu u životu i već je nadmašio svoje "skorove" iz prethodnih godina pošto je već na dvocifrenom učinku u svim takmičenjima (18 mečeva, 10 golova). Debitovao je za Englesku i odmah upisao gol protiv SAD.

Ako se transfer Zidana "prebaci u današnji novac", iznosio bi oko 78 miliona evra, dok je cena koju Bornmut traži za Vilsona - 85 miliona evra.

Zizu je posle ovog prelaska u "kraljevski klub" godinama bio rekorder, ali je u poslednjih nekoliko godina lako "ispao" i iz TOP10 pošto se cene odličnih, ne vrhunskih igrača, već sada "vrte" od oko 70 miliona evra.

Upravo to možda pokazuje koliko se fudbal promenio za petnaestak godina...

I tek će!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar