Video: Trinkijerijev tajm-aut o kom se priča...

Italijanski trener, Andrea Trinkijeri, očitao lekciju košarkašu Partizana, Vanji Marinkoviću.

Košarka 14.01.2019 | 18:30
Video: Trinkijerijev tajm-aut o kom se priča...
Andrea Trinkijeri je uneo novu energiju u tim Partizana i to se oseća u svakoj utakmici. Tim raste iz meča u meč, a Italijan, koji je navijače beogradskog kluba "kupio" svojim šarmom, ali i znanjem i predanošću kojom pristupa svakom treningu i utakmici.

Posle odlične igre i pobede nad Albom u Evrokupu, Partizan je vezao drugu pobedu u nekoliko dana, lagano i ubedljivo savladavši Krku.

Ali, vratićemo vas na meč protiv Albe, tačnije Trinkijerijevo obraćanje posle te utakmice, kada je pomenuo Vanju Marinkovića, o čijim partijama ima raznih komentara na društvenim igrama i navijači Partizana su podeljeni oko njega.

"Vanja je fantastičan dečko i ima ožiljke... Njemu nekad nije lako da igra. Mi ovde ne spasavamo živote i nismo doktori, već smo trener i igrači. Imamo fantastičan život, to znam svakog dana, i jako sam srećan jer je Vanja odigrao kompletnu utakmicu - u napadu i odbrani. On može tako da igra puno puta, ako se malo opusti i ako ga malo više volimo, svi", rekao je Trinkijeri posle pobede nad Albom.

Došla je nova utakmica, protiv, objektivno gledano, mnogo slabijeg rivala - Krke. Slovenački tim je ispraćen iz "Pionira" sa 30+.

Trinkijeri je posle meča ABA lige konstatovao da njegov tim igra dobro, ako odigra dobro odbranu. Ako ne... onda je to druga priča.

Ali, tokom utakmice sa Krkom, mnogima nije promakao zanimljiv tajm-aut Italijana koji je pauzu potpuno posvetio Vanji Marinkoviću, koji je napravio nekoliko grešaka u igri.

"Nisi ozbiljan. Ušao si, nisi spreman, ne želiš da budeš bolji, ne zanima te da budeš bolji...", rekao je Trinkijeri najpre mirnim glasom, a onda je povisio ton: "Ti nemaš 'garbage time' za 21 godinu, kad imaš 30 onda imaš 'garbage time'! Svaki momenat da budeš bolji, svaka akcija da budeš bolji! Hoćeš ili nećeš?"



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar