Jokić: Želim da budem Ol-star!

Ali neću umreti ako se to ne dogodi! Nikola Jokić želi da bude Ol-star, ali nije opterećen nastupom na prestižnom vikendu NBA lige.

Košarka 16.01.2019 | 17:30
Jokić: Želim da budem Ol-star!
Jokić o Ol staru: Neću umreti ako ne budem tamo! Stvar o kojoj se priča, a koja ne opterećuje srpskog košarkaša...

Jokić je najbolji igrač vodećeg tima Zapadne konferenci sa prosekom od 25,8 poena uz 12,8 skokova i 8,5 mečeva u januaru.

NBA analitičari ga čak svrstavaju i u kandidate za MVP-ja sezone, ali je u glasanju navijača trenutno sedmi među visokim igračima na Zapadu. 

"Ako se ne dogodi neću umreti. Ako se dogodi biće super. Želim da budem Ol-star jer želim da budem u toj grupi momaka. Ali ne igram ove sezone da bih bio Ol-star", rekao je Jokić. 

Jokić igra sjajno cele sezone, zabeležio je pet tripl-dabl nastupa, pa ima ukupno 21 takav meč u karijeri, kao legendrni Karim Abdul-Džabar, a po mnogim statističkim parametrima je na nivou drugih NBA "besmrtnika" poput Medžika Džonsona i Oskara Roberstona. 

"Sačekajmo još nekoliko godina pre poređenja sa tim momcima. Oni su legende, nikad neće biti zaboravljeni u NBA. Sačekajmo još nekoliko godina". 

On je pre nekoliko dana oduševio ljubitelje košarke fanastičnim dodavanjem jednom rukom od koša do koša za Džamala Mareja protiv Klipersa, skoro bez gledanja. 

"Da li postoji neka veza? Samo znam znao da će biti tamo. Ne znam. Ne mogu to da objasnim. U mom umu je bio tamo. Kada sam podigao pogled bio je tamo i samo sam bacio loptu".

Ima onih koji ga predlažu za MVP-a, a zapravo Jokiću "visi" i učešće na Ol staru.

Srpski centar fenomenalno igra ove sezone za Denver i zahvaljujući njegovim partijama već neko vreme drže lidersku poziciju zapadne konferencije, ali možda ni to ne bude dovoljno da u februaru učestvuje na Ol star utakmici.

Trenutno je sedmoplasirani na listi "unutrašnjih igrača" Zapada, zbog čega je jedna američka novinarka čak "prozvala" navijače iz Srbije da glasaju, ali nije sve ni na njima...

Mnogo se priča o njegovim partijama ove sezone, tokom januara je još popravio svoje "brojke" u tri najvažnije statističke kolone, međutim ne prepoznaju svi u njegovoj igri dovoljnu atrakciju i eksplozivnost za Ol star vikend.

A šta Jokić misli o svemu tome? Ipak se nedeljama unazad priča o tome...

"Neću umreti ako ne budem učestvovao na Ol staru. Ako se dogodi, biće stvarno kul", rekao je Nikola Jokić za američke medije koji i dalje ne veruju do kraja da je Srbin iz Denvera može da bude superstar lige.

PRAVILA OL STAR MEČA

Dva igrača koja dobiju najviše glasova (s 50% učestvuju glasovi navijača i po 25% novinara i NBA košarkaša), biće određeni za kapitene dva tima. Ta dva igrača, u ovom trenutku Lebron Džejms i Janis Adetokunbo, će potom birati po još 11 saigrača koji su u svakoj od konferencija dobili najviše glasova. Izabraće još četiri startera, odnosno još sedam rezervi, bez obzira na to kojoj konferenciji pripadaju.

"Da, iskreno želim da budem Ol star igrač zato što želim da budem u toj grupi momaka. Ali, neću igrati ove sezone samo da bih bio na Ol staru".

Momak iz Sombora ove sezone prosečno beleži 19,2 poena, 10,2 skoka i 7,5 asistencija po meču, što su njegovi najbolji statistički podaci od dolaska u NBA, ali utisak je da još nije došao do svog "plafona" pošto se konstantno razvija.

Ovogodišnji Ol star meč se održava u "Spektrum centru" u Šarlotu 17. februara 2019, a glasanje za Ol star traje do 21. januara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar