Tramp traži opcije napada

Savjet za nacionalnu bezbjednost Bihele kuće zatražio je od Pentagona da iznese opcije napada na Iran, nakon što je u Bagdadu, prestonici Iraka, grupa ekstremista povezanih sa Teheranom minobacačima napala diplomatski kvart u kojem se nalazi Ambasada SAD, objavio je američki list „Volstrit džurnal“, prenosi Rojters.

Svijet 13.01.2019 | 17:45
Tramp traži opcije napada
Citirajući neimenovane aktuelne i bivše američke zvaničnike, novine navode da je zahtjev Saveta za nacionalnu bezbjednost, na čijem čelu je Džon Bolton, izazvao duboku zabrinutost zvaničnika Ministarstva odbrane SAD i Stejt departmenta.

Navodi se da je Pentagon postupio po zahtjevu, ali da nije poznato da li su opcije napada na Iran iznijete Bijeloj kući, niti da li je američki predsjednik Donald Tramp znao za to.

List navodi da je odluka da se traže opcije za napad na Iran izazvana incidentom u septembru prošle godine, kada su tri minobacačke granate pale na diplomatski kvart Bagdada, pri čemu niko nije povrijeđen.

Rojters navodi da državni sekretar SAD Majk Pompeo nije komentarisao tu vijest, iako su mu novinari to tražili, kao i da su portparolka Stejt departmenta i portparol Pentagona odbili to da komentarišu.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost ipak je dao izjavu za „Volstrit džurnal“, prenio je Tanjug.

„Mi nastavljamo sa razmatranjem statusa našeg osoblja nakon pokušaja napada na našu Ambasadu u Bagdadu i naš Konzulat u Basri. Mi ćemo razmotriti pun opseg opcija kako bismo sačuvali njihovu bezbjednost i naše interese“, rekao je portparol.   

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mujo

13.01.2019 16:58

Nato je spas za one koji zive u evropi

ODGOVORITE
Name

Dragas

13.01.2019 18:10

Mujo,pročital ti da je incident bio u septembru prošle godine a oni se sad sjetili toga.

Name

Re Mujo

14.01.2019 08:02

Koja si ti boza. Šta će nam ta potrošačka mašinerija, koja bi baš omogućila da se pod njenom tzv. ,,mirnom kapom “ odvijaju protivrečnosti i unutar koje bi nastao još veći beton ovih politički drznika. Spas je u sazrijvanju zdrave svjesti, skidanju sa grbače svih onih koji nas opljačkaše.

Name

Vuki

14.01.2019 08:05

Do sada mu je najveći uspjeh što nije pokrenuo ni jedan rat. Bila bi mu to neoprostiva greška i konačno bi bio sličan prethodnicima.

Name

Znaci

13.01.2019 17:46

Iran ipak nema nuklearno oruzje, cim planiraju da ga napadnu.

ODGOVORITE
Name

guz

13.01.2019 18:20

Dobro je da nas nisu napali kad je onaj ludak pucao na americku ambasadu.

ODGOVORITE
Name

Napali Bi

13.01.2019 19:54

Ali nema nafte i plina.