Izgorio bus učenika iz Splita

- U tunelu u Švajcarskoj danas je u potpunosti izgorio autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce, a svi učenici su na vrijeme izašli iz autobusa i niko nije povređen, javlja Dalmacija danas.

 

Region 12.01.2019 | 20:07
Izgorio bus učenika iz Splita
Splitski srednjoškolci se u Švajcarskoj posljednjih dana nalaze na odmoru. Prema navodima jednog roditelja, prenosi Dalmacija danas, brojnim učenicima iz ovog autobusa izgorjela su dokumenta, pa i mobilni telefoni, tako da svi nisu uspijeli da jave šta se desilo, a nekima su izgorjeli i koferi sa stvarima.

"Javio mi se sin nakon ove nesreće i odmah je naglasio da su svi dobro. Ipak, prvih sat vremena proveo sam u strepnji jer nisam znao bilo kakve detalje, a nakon sat vremena jedva sam uspio dobiti sina. Autobus se zapalio i izgorio u tunelu. U Švajcarskoj su zadnjih sedam dana na skijanju boravili brojni učenici različitih škola iz Splita, koji su se s tri ili četiri autobusa danas vraćali prema Splitu", izjavio je jedan od roditelja.



"Svi se učenici sada nalaze u vatrogasnom domu u blizini tunela u kojem se dogodila nesreća. Svi su na sigurnom i na toplom. Agencija sada pronalazi zamijenski autobus da ih vrati kući, a kako će preći granicu kada su im izgorjela dokumenta, nije mi poznato", priča roditelj.



(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

gaja

12.01.2019 19:54

Hvala ,Bogu da su djeca dobro ,brz oporavak od soka rodoteljima i djeci .

ODGOVORITE
Name

Hrvati pripremite pare

12.01.2019 20:34

Saniranje ovoga tunela ce kostati kao novi tunel u Hrvatskoj

Name

Virus

13.01.2019 18:25

Krvati su se puno ogresili,nek se malo zamisle.

Name

Toni

12.01.2019 21:52

Koja si ti budala i idiot! Dali si čuo za osiguranje? I to je polu otvoreni tunel! Glupane jedan

ODGOVORITE
Name

Gordana

13.01.2019 07:54

Hvala dragom bogu da su zivi i zdravi

ODGOVORITE