Zvanično: Monako doveo i četvrto pojačanje!

A još nije kraj šopinga. . . ! Tjeri Anri samo štanca pojačanja!

Fudbal 13.01.2019 | 15:15
Zvanično: Monako doveo i četvrto pojačanje!
Očajna polusezona je naterala čelnike Monaka da se uozbilje i da renoviraju tim u januaru. Na stadion Luj II je danas stiglo i četvrto pojačanje u zimskom prelaznom roku. A biće ih još...

Ugovor sa Monakom je potpisao iskusni vezista Vilijam Venker. On je došao na pozajmicu iz turske Antalije, a transfer je iznenađujući jer je u jednom trenutku delovalo da ga neće biti.

Nakon što je Monako pre nekoliko dana dogovorio sve finansijske uslove sa Antalijom i Venkjurom, igrač je doputovao na lekarske preglede. I prva vest je glasila da ih nije prošao zbog povrede lista. Čak je i Monako objavio zvanično saopštenje da odustaje od Venkera.  

A onda je danas odjednom lansirana vest da je ugovor potpisan i Francuz je zadužio opremu Kneževa!

On je četvrto pojačanje Monaka ove zime. Prvo je iz Šalkea stigao iskusni štoper Naldo za 2.000.000 evra. Potom je kupljen supertalentovani levi bek Fode Balo Ture iz Lila za 11.000.000 evra. Juče je iz Čelsija došao Sesk Fabregas, a visina njegovog transfera zavisi od učinka na terenu, pa Čelsi tako može da dobije između 6.000.000 i 10.000.000 evra. Na kraju, stigao je i Venker. On je tokom karijere igrao još za Marselj, Romi, moskovski Dinamo, Standrad iz Liježa... Može da popuni pozicije zadnjeg veznog i štopera, ima zavidno iskustvo i liderske sposobnosti.

Očigledno je da Monako želi da ojača tim iskusnim fudbalerima poput Nalda, Fabergasa i Venkerakoji će pomoči u borbi za opstanak. Tjeri Anri ima jako mald tim, a gomila igrača je bila povređena u većem delu polusezone i često je morao da se olsanja na neiskusne fudbalere.

Ovo nije kraj Monakovog zimskog šopinga. Anri nagovara i bivšeg saigrača iz Arsenala, LoranaKoščielnog da mu se prodruži, ali šanse za to nisu velike. Kapitalno pojačanje bi trebalo da bude Miši Batšuaji za kojeg je Monako ozbiljno zagrizao i ćeli da ga otkupi od Čelsija posle neuspešne pozajmice Belgijanca u Valensiji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar