Hoćete Iska? Dajte nam Dibalu!

Bez pardona Florentino Perez!

Fudbal 14.01.2019 | 22:00
Hoćete Iska? Dajte nam Dibalu!
Ako je suditi po svemu što smo mogli da vidimo u dosadašnjih dvanaest dana zimskog prelaznog roka, otpisani Isko neće biti najveća tema transfer spekulacija ove zime, nego i narednih šest do devet meseci! 

Momak iz Malage definitivno je na putu da napusti madridski Real posle pet plodonosnih godina i šeste koja će sve to baciti u zaborav. Od dolaska Santijaga Solarija i sukoba već na prvom zajedničkom treningu Iskov status u timu može se staviti ni u ravan sa pojedinim dečacima iz Kastilje. Ne samo što retko dobija šansu i što ga Solari praktično koristi onda kada utakmica nema takmičarskog značaja, već je privremeni trener Kraljevskog kluba odnedavno počeo i da vređa Iskov kvalitet. To je uradio posle utakmice sa Leganesom u Kupu kralja, o čemu je kasnije pričao i kapiten Kraljevića Serhio Ramos. Pritom, Isko se u poslednje vreme distancirao upravo od Ramosa i Marsela, koji godinama važe za noseće stubove Realove svlačionice.

Od petka je aktuelna ekskuziva italijanskog transfer gurua Đanluke di Marcija, po kojoj je Juventusov direktor Fabio Paratići uspostavio prvi kontakt s Iskovim agentom i dobio pozitivne signale s druge strane. Tim povodom torinski Tutosport na subotnjoj naslovnoj strani otkriva da je Florentino Perez već počeo da pregovara s italijanskim gigantom o potencijalnoj trampi koja bi uzdrmala Evropu! Put Torina krenuo bi Isko, a suprotnim smerom - Paulo Dibala!

Takva je Perezova poruka Paratićiju i njegovim saradnicima. Ako hoće Iska, moraju da puste Dibalu da dođe u Madrid. Situacija je delikatna. Stara dama za Dibalu traži minimum 100.000.000 evra . na radaru je Atletika, Mančester Sitija i Pari Sen Žermena -, dok za Iska ne želi da izdvoji više od 80.000.000 evropskih novčanica. Mada, iz ovog posla mogle bi da profitiraju sve strane. Juventus se već bacio u sređivanje veznog reda, Aron Remzi bi trebalo da potpiše predugovor u nedelju, dok bi iz kluba na leto trebalo da odu Sami Kedira i možda čak Miralem Pjanić, koga merka Mančester Siti. Međutim, Siti gleda i ka Madridu, odnosno ka Isku, baš kao i Bajern i Čelsi. Dibala se konačno ustalio u sistem Maksa Alegrija kao desno krilo posle manjih turbulencija na kraju prošle i početkom ove sezone, mada mu i dalje nedostaju golovi u kontinuitetu i stabilna forma. To je ono što i Realu treba posle odlaska Kristijana Ronalda - neko ko će bar delimično uspeti da popuni veliku rupu, jer i dalje malo ko može zaista da uđe u Kristijanove kopačke. 

Ipak, i Realu je potrebna jaka finansijska injekcija koju bi mogao da dobije samo njegovom prodajom. Tada bi se stekli uslovi da se zaista napravi nekoliko bombastičnih poslova i Real prekine gotovo neprijatnu petogodišnju sušu na transfer pijaci, gde nije izdvojena značajnija suma novca za veliko pojačanje. 

Trampa bi, opet, mogla da privuče zaista veliko ime, ali pitanje je da li bi Dibala mogao da bude rešenje u trenutku kada Geret Bejl vodi sve težu bitku sa povredama, a Karim Benzema gubi nekada strašnu napadačku oštrinu... Ovog jutra Tutosport piše i o gotovo ludačkoj ideji Bepea Marote da Dibalu privuče u Inter. Marota je Argentinca doveo u Juventus zajedno sa bivšim saradnikom Paratićijem iz Palerma za 40.000.000 evra i mnogi ga smatraju miljenikom novog prvog operativca Nerazura. Ma koliko optimistično zvučalo, u ovom trenutku ovaj transfer se nalazi u domenu naučne fantastike, pogotovo jer Juventus može potencijalno da računa na ogroman novac od klubova zasićenih katarskim, ruskim ili arapskim novcem...

Isko jeste blizu odlaska, ali teško da će žrtva tog posla biti Dibala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar