Stigla astronomska ponuda za kupovinu Intera!

800. 000. 000 evra! Porodica Džang za sada odoleva.

Fudbal 14.01.2019 | 22:30
Stigla astronomska ponuda za kupovinu Intera!
Da li je Inter opet na prodaju?  Kupac se pojavio, vlasnici za sada odolevaju...

Kao grom iz vedra neba je u Italiji odjeknula Mesađerova vest iz jutrošnjeg izdanja o investitoru iz Hongkonga koji je spreman da kupi Inter. Ponuda je spremna – 800.000.000 evra. Ali kineska porodica Džang koja ima većinski udeo u vlasništvu nije prihvatila.

Porodica Džang koja vodi gigantski konzorcijim Suning je pre nekoliko godina kupila 68 odsto vlasništva u Interu za oko 260.000.000 evra. Sada im se nudi da zarade makar duplo više. Što je ponuda o kojoj bi  svaki ozbiljan biznismen razmislio. Preostalih 30 odsto klupskih akcija je u vlasništvu nekadašnjeg predsednika Erika Tohira.

Ipak, Kinezi do sada nisu pokazivali nameru da prodaju Inter već da ulože u njega i vrate ga na staze stare slave. Sledećeg leta će Inter bizti lišen i stega finansijskog fer-pleja, pa se očekuju i veći prihodi. Uostalom, dovođenje direktora Đuzepea Marote iz Juventusa jasno govori o ozbiljnim ambicijama Kineza u Interu. Već je obezbeđen i transfer Dijega Godina za leto što znači da se razmišlja dugoročno.

Ipak, iz Hongkonga je stigla ponuda koja nikoga ne može da ostavi ravnodušnim...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar