Skandal u Čempionšipu!

Bjelsa špijunirao Lampardov trening! Menadžer Lids junajteda, Marselo Bjelsa, priznao je da je slao svoje saradnike da špijuniraju trening Derbi Kauntija uoči derbija 27. kola Čempionšipa.

Fudbal 12.01.2019 | 18:45
Skandal u Čempionšipu!
Lids je u petak uveče savladao tim koji predvodi Frenk Lampard 2:0, golovima Rufa u prvom i Herisona u drugom poluvremenu i učvrstio se na prvom mestu na tabeli.

BBC je preneo da je Fudbalski savez Engleske (FA) pokrenuo istragu u vezi sa navodima da je član stručnog štaba Lidsa primećen da se sumnjivo ponaša ispred trening terena Derbija.

On je uhvaćen sa dvogledom, rezervnom odećom i kleštima koja je iskoristio da provali u kompleks.

"Ja sam odgovoran za ovaj incident. Nije stvar u tome da li je legalno ili ne, da li je ispravno ili ne. Pričao sam sa Lampardom i on mi je rekao da ne poštujem klub. Ja imam svoje viđenje, ali je bitno ono što misle Lampard i Derbi. Nisam tražio dozvolu Lidsa i ja sam odgovoran za to. Koristim ovo od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Argentinom. Nije nelegalno i javno smo pričali o tome", rekao je Bjelsa. 

Za Bjelsu se 2010. tvrdilo da je regrutovao dečaka iz škole u koju ide njegova ćerka da špijunira protivnički tim, nakon što mu je on rekao da poznaje fudbal, a iskusni stručnjak "proverio" njegovo znanje.

Nema sumnje da će ovaj incident ostaviti veliku mrlju na sjajnu sezonu Lidsa koji je na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu prvi put od 2004. godine. 

Lids ima pet bodova više od prvog pratioca Noriča, uz meč više, a sedam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Šefild Junajted. 

I Lampardov Derbi se bori za PL, ali pre svega za mesto u plej-ofu, trenutno drži poslednju, šestu poziciju koja vodi u baraž sa 43 boda, četiri ispred Notingem Foresta, Birmingema i Kvins Park Rendžersa koji imaju po meč manje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar