Iz Reala u Čempionšip!

Lids dobija veliko pojačanje u pohodu na Premijer ligu.

Fudbal 13.01.2019 | 13:45
Iz Reala u Čempionšip!
Lider Čempionšipa Lids Junajted je na dobrom putu da konačno reši problem s golmanima i to dovođenjem čuvara mreže Reala iz Madrida Kika Kasilje.

Iskusni španski golman trebalo bi da doleti u Englesku početkom sledeće nedelje, prođe lekarske preglede i potpiše višegodišnji ugovor s Belima. Prema navodima lokalnog Jorkšir Ivning Posta, Lids je spreman da otkupi 32-godišnjeg čuvara mreže koji ima sa Madriđanima ugovor na još 18 meseci.

Kasilja, koji je dugo bio rezerva Kejloru Navasu, letos je izugubio mesto na klupi i postao tek treći golman od dolaska Tiboa Kurtoe iz Čelsija. Španac bi trebalo da bude trajno rešenje za bolnu poziciju u timu Marsela Bijelse koju trenutno okupira mladi, ali neiskusni reprezentativac Severne Irske Bejli Pikok-Farel.

Problemi sa golmanima na Eland Roudu počeli su u novembru kada je Džamal Blekmen (na pozajmici iz Čelsija) polomio nogu, a u međuvremenu je Njukasl tražio previše para za golmana Karla Darloa što u Lidsu nisu hteli da plate. I rezervni golman Fulama Fabri takođe se nalazi na listi želja lidera Čempionšipa, ali je sa Realom dogvoren dolazak Kasilje koji će uzeti belu jedinicu.

Kiko Kasilja je prvi put na seniorskom nivou oduševio u dresu Espanjola u koji je otišao iz Reala 2007. godine kao slobodan igrač. Vratio se u Madrid 2015. za obeštećenje od oko 5.000.000 evra, ali nije nikada mogao da bude dugoročno prvi golman Kraljevskog kluba. Zato je sada spreman da se oproba u Engleskoj i pomogne Lidsu u pokušaju da se vrati u Premijer ligu posle tačno 15 godina.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar