Zvanično: Fabregas napustio Čelsi zbog Monaka!

Fabregas prešao u "kneževe" bez obeštećenja! Španski fudbaler, Sesk Fabregas i zvanično je novi igrač francuskog Monaka.  Sesk je parafirao! Monako se pojačao - iz Čelsija je stigao iskusni Fabregas.  Španac realizovao dugo najavljivani transfer.

Fudbal 12.01.2019 | 13:15
Zvanično: Fabregas napustio Čelsi zbog Monaka!
Fabregas u Monako prelazi iz Čelsija koji nije od "kneževa" tražio nikakvu finansijsku naknadu, već samo da budu isplaćeni u bonusima ukoliko Fabregas bude prikazivao dobre igre, prenose britanski mediji.

Španac je sa Monakom potpisao ugovor na tri i po godine.

Fabregas je svoj poslednji meč za Čelsi, u koji je došao 2014. godine iz Barselone, odigrao u FA Kupu protiv Notingem Foresta, kada je u prvom poluvremenu promašio penal, a zatim je ispraćen aplauzima od strane navijača.

"Veoma sam zadovoljan što sam došao u Monako, ovo je novi projekat za mene. Ovde sam kako bih pomogao ekipi i jedva čekam da počnem. Uzbuđen sam", rekao jeFabregas.

Sesk je u karijeri osvojio dve Premijer lige, dva FA Kupa i u engleskom fudbalu odigrao ukupno 501 utakmicu.

Španac se u suzama oprostio od Čelsija i posle 12 godina napustio je Englesku.

Sa Monakom je potpisao ugovor na tri i po godine, odnosno do 2022.

On se tako priključio svom nekadašnjem saigraču iz Arsenala, Tjeriju Anriju, koji sa klupe predvodi Monako.

Mediji prenose da je za transfer Fabregasa Monako izdvojio 12 miliona evra.

Fabregas je za Čelsi odigrao 198 mečeva i postigao je 22 gola. Prethodno je nastupao za Arsenal i Barselonu.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je titulu prvaka sveta i Evrope.

Sesk Fabregas (31) je od sinoć i zvanično novi fudbaler Monaka. Španski vezista potpisao je ugovor na tri i po sezone sa klubom iz Monte Karla, a Čelsiju će pripasti obeštećenje između 8.000.000 i 10.000.000 evra. Biće to radikalan zaokret u karijeri iskusnog veziste koji napušta Premijer ligu i Čelsi i prelazi u klub koji je poslednjih meseci u slobodnom padu pošto se bori za opstanak u Ligi 1.

Jedan od glavnih razloga za transfer sigurno je i činjenica da je trener Kneževa Fabregasov nekadašnji saigrač iz Arsenala i mentor Tijeri Anri s akojim je zajedno stigao i do finala Lige šampiona protiv Barselone 2006. godine.

Fabregas je napustio Englesku i kao Španac sa ubedljivo najviše mečeva u Premijer ligi, čak 350. Debitovao je za Arsenal davne 2003. sa svega 16 godina. Takođe, nastupao je na Ostrvu punih 12 godina, a tri sezone igrao je i za Barselonu, klub u kojem je ponikao, ali sa kojim se nije domogao Lige šampiona.

U Čelsi ga je doveo Žoze Murinjo u julu 2014. za tačno 33.000.000 evra, a za četiri i po sezone osvojio je dve Premijer lige, Liga kup i FA kup.

Kod Mauricija Sarija nije stekao poverenje ove sezone, bio je daleko iza primarnih opcija na sredini terena u vidu Žoržinja, Kantea, Kovačića i Barklija, pa je London napustio na kraju u suzama posle oproštaja u FA kupu minulog vikenda.

Tako je jedan od najtrofejnijih španskih fudbalera (ima titule prvaka Evrope i sveta sa Crvenom furijom) krenuo u novi izazov, mada je i dalje dilema da mu možda nije rano s obzirom na to da ima kvalitet i za ozbiljnije klubove od Monaka.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar