Najtraženiji napadač današnjice - Morata!

Sad je i Barsa zagrizla…! Čelsijev napadač ima gomilu ponuda!

Fudbal 13.01.2019 | 15:00
Najtraženiji napadač današnjice - Morata!
Milan, Sevilja, Borusija Dortmund, Bajern, Real Madrid., Atletiko Madrida… A sada i Barselona!

Svi ovi klubovi su zainteresovani za Alvara Moratu u januarskom prelaznom roku. Neki više, neki manje. Što ga čini jednim od najtraženijih, ako ne i najtraženijim napadačem u Evropi u zimskom prelaznom roku.

Španac sigurna napušta Čelsi posle neuspešnih godinu i po dana na Stamford Bridžu. Tada je plaćen 66.000.000 evra uz bonuse da transfer dostigne i 85.000.000 evra. Nikada nije dostigao tu sumu jerMorata nije uspeo u Čelsiju. U prvoj sezoni je dao 15 golova na 48 mečeva, ali nije opravdao očekivanja. Ove sezone kod Sarija je još slabiji i ima 9 golova na 24 utakmice. Italijan ga je precrtao i čeka novog napadača, najverovatnije Gonzala Iguaina ili Kaluma Vilsona.

Za Moratu se prvo inetersovao Milan, pominjala se trampa za Iguaina, ali od toga ipak nije bilo ništa. Potom je Sevilja postigla dogovor sa igračem da pređe kod njih na pozajmicu vrednu 5.500.000 evra uz opcijiu da ga otkupe za 40.000.000 evra na kraju szeone. Bajern se pominje još od letos jer vidi Španca kao jednog od naslednika Levandovskog, Borusija Dortmund je takođe zagrizla jer joj je potreban još jedan napadač. Kriza efikasnosti u Real Madridu je alarmirala ljude na Santjago Bernabeu da opet razmisle o Morati kao rešenju i da španski napadač po treći put u karijeri zaduži opremu Kraljevskog kluba. Potom se i Atletiko uključio u priču jer Simeone jako ceni Moratu. Dijego Kosta mu je povređen, aNikola Kalinić je promašaj…

Na kraju, udicu je zagrizla i Barselona. Katalonski Sport danas otkriva da u Barsi razmišljaju o Morati i da su u toku debate u upravi kluba o toj temi. Neki članovi vrhuške bi želeli da ga dovedu, drugi se još nećkaju. U pitanju bi bila pozajmica.

Barsa traži napadača jer ih brine situacija sa kolenom Luisa Suareza i jasno je svima da Urugvajac ne sme da bude previše opterećen. Reuzervni napadač Munir El Hadadi je precrtan i na prodaju tako da bi egzekutor Moratinog profila dobro došao Barsi.

Katalonski klub je spreman da za pozajmicu i platu Morate do kraja sezone izdvoji desetak miliona evra. Čelsi ima slične ponude i od ostalih klubova, tako da će verovatno odluliti Morata. Njemu se vraća u španski fudbal, ali bi radije negde gde će imati veću minutažu i šansu da se vrati u formu. U Barsi bi bio samo alternativa za Suareza…

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar