PSŽ spremio 80.000.000 evra za Brazilca!

Otišla zvanična ponuda! Zamena za Rabioa.

Fudbal 13.01.2019 | 14:00
PSŽ spremio 80.000.000 evra za Brazilca!
Pari Sen Žermen je dugo vagao šta da uradi i na kraju odlučio da pošalje konkretnu ponudu u Napulj.

Korijere delo Sport piše da je PSŽ zvanično dostavio ponudu vrednu 80.000.000 evra za brazilskog vezistu Alana.

Francuski klub već dugo vremena skenira tržiše u potrazi za pojačanjima u veznom redu gde je najdeficitiraniji. Pogtovo sada kada se očekuje odlazak Adrijena Rabioa, a Lasana Dijara ide u penziju., To ostavlja Tomasa Tuhela sa samo jednim klasičnim igračem sredine terena – Markom Veratijem. U prvom delu sezone je Di Marija silom prilika morao u sredinu i dobro je obavio taj zadatak, ali neosporno je da je Svecima potreban centralni vezni igrač. Jer, ako se povredi Verati, onda Tuhel nema zamenu… Tu su mladi Nkunku i Berned, ali oni su još zeleni za najviše ciljeve koje ima kluba sa Parka prinčeva.

Zato je otišla ponuda u Napulj za novog brazilskog reprezentativca. Alan je jedan od najcenjenijih igrača Serije A. Godinama je u senci atraktivnijih imena u Napoliju, ali se igra italijanskog tima ni kod Sarija, ni kod Anćelotija nije mogla zamisliti bez njega. Često potcenjen zbog slabog medijskog eksponiranja, bio je jedan od igrača kojeg su brazilskom selektoru Titeu najviše zamerali kada ga nije poveo na Mundijal. Konačno, nedavno je dobio šansu da debituje za Brazil i postao član reprezentacije.

PSŽ je rešio da ga učini jednim od najskupljih igrača svih vremena i da njegovim dolaskom zapuši rupe na sredini terena. Sada je na potezu Napoli… Ovo je ponuda koju je teško odbiti, a Napolitanci bi polovinu novca iskoristrili za dovođenje Anćelotijeve velike želje Nikola Barele iz Kaljarija.

Ako Napoli odbije, onda se PSŽ okreće alternativnim rešenjima kao što su Najnoglan iz Intera, Soler iz Valensije, Dembele iz Totenhema…

Ovaj transfer ne bi imao nikave veze sa Frenkijem de Jongom čiji transfer iz Ajaksa se očekuje narednog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar