Valensija šalje Račića na pozajmicu!

Bivši fudbaler Crvene zvezde ostaće u Španiji, ali ide u niži rang.

Fudbal 13.01.2019 | 11:00
Valensija šalje Račića na pozajmicu!
Posle samo 69 minuta za prvi tim Valensije, upisanih u Kupu kralja, Uroš Račić seli se na pozajmicu.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, koji je prošlog leta stigao na Mestalju za 2.200.000 evra, nije uspeo da se izbori za status prvotimca kod trenera Marselinja, pa je klub odlučio da ga prosledi na pozajmicu u Tenerife, pišu španski mediji.

Račić je, navodno, bio velika želja trenera tog drugoligaša, Viktora Morena, a u novom klubu saigrač će mu biti nekadašnji igrač Rada, Partizana i Vojvodine, Filip Malbašić.

Na španskog ostrvu nadaju se da će dolazak Račića pomoći ekipi da izbori opstanak u Segundi, pošto su Tenerifi trenutno na 16. mestu sa 22 boda iz 20 utakmica, svega dva boda iznad zone ispadanja.

Nekadašnji vezista Crvene zvezde Uroš Račić igraće do kraja sezone u Tenerifama kao pozajmljeni fudbaler Valensije! Ovu vest prenosi veliki broj španskih medija uz dodatak da bi sporazum dva kluba zvanično trebalo danas da bude potpisan.

Momak iz Kraljeva, koji se na Mestalju preselio juna prošle godine u transferu vrednom dva miliona evra, nije uspeo da se izbori za minutažu u redovima Slepih Miševa. Donekle, očekivan rasplet. Formu je uglavnom održavao igrajući za B tim Valensije, imao je i prilično dobro izdanje u Kupu.... Navijači su čak očekivali da će visoki Srbin dobiti važnu ulogu kod trenera Marselinja, posebno posle povrede FrancuzaKokelana.

Ipak, posle oporavka pomenutog igrača Valensija je dala zeleno svetlo Urošu Račiću da do juna promeni sredinu i pokaže da je zreo za najviše domete. Generalni direktor Valensije Mateo Alemani već je dogovorio uslove saradnje sa predstavnicima člana Segunde.

Račić stiže na Ostrvo kao velika želja trenera Tenirifea Hose Luisa Oltra, nekadašnjeg fudbalera Valensije. Posle 20. kola u španskoj drugoj ligi Tenirife se nalazi na 16. mestu sa samo dva boda više od Ekstramadure koja je u zoni ispadanja. Dakle, pojačanja su potrebna kako bi izbegli grčevitu borbu za opstanak.

Za drugu ekipu Valensije Uroš Račić je ove jeseni odigrao 15 utakmica i postigao jedan gol.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar