Miler, zbog divljačkog starta, ne igra protiv Liverpula!

Napadač Bajerna iz Mihena, Tomas Miler, suspendovan je na dva meča zbog direktnog crvenog kartona u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.  Tomas Miler odstranjen sa oba meča protiv Liverpula.  Bajern zbog glavolomnog starta nad Taljafikom bez jednog od glavnih šrafova tima u osmini finala Lige šampiona. Suspenzija i za Vebera iz Ajaksa.

Fudbal 12.01.2019 | 08:45
Miler, zbog divljačkog starta, ne igra protiv Liverpula!
Miler je kažnjen zbog isključenja na meču sa Ajaksom u kojem je Bajern remizirao 3:3 u Amsterdamu.

Nemački reprezentativac je neobjašljivo reagovao i skoro pa potezom iz borilakčih veština udario Nikolasa Taljafika kramponima u potiljak.

Zbog ove suspenzije Miler će propustiti dvomeč sa Liverpulom u osmini finala LŠ.

Bajern gostuje Liverpulu 19. februara u prvom meču, dok je revanš 13. marta.



Dok se za odluku o utakmici u Parizu između Crvene zvezde i PSŽ-a čekalo tri i po meseca, Disciplinska komisija Uefe je u slučaju sa susreta između Ajaksa i Bajerna, koji je odigran polovinom decembra bila daleko ekspeditivnija. Ali i strožija jer čak dvojica igrača sa tog meča neće smeti da igraju za klub na sledeće dve utakmice u takmičenjima koje organizuje evropska krovna fudbalska organizacija.

Svakako veći je gubitak Bajerna koji će na Livrpul u osmini finala Lige šampiona morati da ide bez jednog od najboljih, Tomasa Milera. Nemački as će malo "odmoriti" zbog nenamernog, ali glavolomnog starta nad Nikolasom Taljafikom zbog kojeg je opravdano dobio direktan crveni karton. Isto kaznu zbog direktnog isključenja je zaradio i fudbaler amsterdamskih Kopljanika, Maksimilijan Veber koji neće biti na raspolaganjiu treneru Eriku ten Hagu za duele sa Real Madridom.

Domaći tim će u kasu Uefe morati da uplati 20.000 evra zbog bacanja predmeta sa tribina na teren, a gostujući 8.000 zbog paljenja pirotehničkih sredstava.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar