Terzić: Degenek blizu Al Hilala, možda ode i Rodić!

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, izjavio je da nema opuštanja u klubu zbog velike prednosti u odnosu na Radnički i Partizan.  Degenek pred odlaskom: "Ako ode, Vujadin ostaje"! "Borjan sigurno ostaje, verovatno i Jirka". Zvezdan Terzić govorio je o zimskom prelaznom crveno-belih.

Fudbal 11.01.2019 | 20:45
Terzić: Degenek blizu Al Hilala, možda ode i Rodić!
Terzić je na početku zimskih priprema rekao da su odbrana titule prvaka i Kup Srbije glavni cilj.

"Rekli smo igračima da su ciljevi i očekivanja ista za 2019. godinu. Zvezdina lestvica je visoka, kroz celu istoriju je tako bilo, tako da odbrana titule i osvajanje duplje krune ostaje cilj. Imamo dobru predbost, ali se ne opuštamo i ne potcenjujemo Partizan i Radnički. Čeka nas teška borba", rekao je Terzić.

On je otkrio da je Miloš Degenek blizu odluke da predje u saudijski Al Hilal za tri miliona evra.

"Juče smo razgovarali, ima fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije. Fokusiran je na Azijski kup, ali mislim da je blizu da prihvati ponudu u narednih nekoliko dana. Sve ide u tom pravcu. Zato smo doveli Milunocića. Ako Degenek ode, Savić ostaje, sa njim je dogovorena nova saradnja".

Sigurno ostaje i golman Milan Borjan, za koga je odbijena ponuda, kao i za El Fardua Bena, Marka Marina i Ričmonda Boaćija.

"Moguće je da će Rodić otići do kraja januara. Tu je Terzić, zaslužio je šansu... Zvezda živi od prodaje igrača, da ih dovodi jeftino, a daje skupo".

Terzić i najavio da bi, zbog manjeg broja mečeva u drugom delu, moglo da ode oko pet fudbalera sa manjim ulogama. Prema njegovim rečima verovatno neće biti dolazaka kako se ne bi gomilao igrački kadar.

"Eventualno ako bude većih odlazaka može da se desi da dovedemo nekog. Razmiššlja se o nekim igračima, postoje spremna rešenja. Biće miran prelazni rok", naveo je Terzić.

"Ciljevi i očekivanja su ista. Zvezda je kroz istoriju nametnula visoku lestvicu. Želimo titulu i pehar Kupa posle 12 godina", rekao je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić na početku priprema za nastavak sezone.

Nakon što je Zvezdin trener Vladan Milojević prozvao igrače i okupio ih na prvom treningu, Terzić je govorio o "preseku" i aktuelnostima prelaznog roka na "Marakani".

"Dugoročno razmišljamo i prelazni rok vodimo u pravcu letnjih kvalifikacija. To znači da u junu i julu neće biti odlazaka. Igrači moraju sada da prelome".

Najaktuelnija je priča o transferu Miloša Degeneka, za koga je iz Azije (Al Hilal, Saudijska Arabija) stigla ponuda "jača" od tri miliona evra.

"Pričao sam sa Degenekom i rekao mi je da želi da sačeka kraj Azijskog kupa, ali nisam siguran koliko će ga taj klub čekati. Mislim da će u narednih nekoliko dana da prelomi. Ako on ode, onda Savić sigurno ostaje, a doveli smo i Milunovića. On je planski doveden, jer smo znali da će otići jedan od štopera".

Terzić je govorio i o statusu Milana Borjana i novajlije Erika Jirke, koji se dovodi u vezu sa odlaskom na pozajmicu u Zemun.

"Borjan sigurno ostaje, ima ugovor do 2020. godine i uskoro će biti pozvan da potpiše novi, bolji. Verovatno će i Jirka ostati. Juče je imao testiranja i rezultati su odlični. Videćemo još kako će se uklopiti... Razgovaraćemo i sa Rodićem, koji bi mogao da nas napusti ove zime. Ima zainteresovanih, tu je već 18 meseci, a imamo malog Aleksu Terzića koji zaslužuje šansu. Ako, ipak, ostane - dobrodošao je".

Plan crveno-belih je da zbog manjeg broja utakmica tokom prolećnog dela sezone rasterete igrački kadar.

"Realno, imamo pet-šest igrača više i rok do kada bi trebalo to da rešimo je 26. januar, kada ekipa ide u Tursku. Videćemo šta će biti...".

Upitan za igrače koji nisu imali značajnu minutažu, generalni direktor Zvezde rekao je da oni, ipak, neće biti ustupljeni drugim timovima.

"Meleg i Jevtović neće ići na pozajmice, ali za Melega ima interesovanja pa ćemo videti".

Terzić je otkrio da nije stigla konkretna ponuda samo za Degeneka, već i za Marina i Bena, ali da oni neće otići.

"Prodajom Degeneka zatvorićemo finansijsku strukturu za proleće tako da nismo primorani da prodajemo najbolje".

Crveno-beli će u Beogradu raditi do nedelje kada putuju u slovenačku bazu Terme Čatež, a onda od 26. januara do 9. februara biće u turskoj Antaliji.

Zakazane su i prijateljske utakmice protiv austrijskog Vakera (27. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničkog (5. februar) i Maribora (8. februar).

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar