Zvezda počela pripreme...

Milojević: Mnogo je pretendenata na titulu! Fudbaleri Crvene zvezde na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić" počeli su danas priprema za prolećni deo sezone u kojem napadaju "duplu krunu".  Zvezda ima 90 odsto tima: A, ako se pojavi još neko. . .  Crveno-beli započeli pripreme za drugi deo sezone, u kojem su im ciljevi odbrana titule i osvajanje Kupa. "Pojačali smo pozicije koje smo želeli, ali nećemo propuštati šansu da se još ojačamo".

Fudbal 11.01.2019 | 18:50
Zvezda počela pripreme...
Trener Zvezde Vladan Milojević okupio je igrače na prvom treningu u 2019. godini.

Nakon odlaganja starta priprema zbog komemoracije i sahrane klupske legende, Dragoslava Šekularca, crveno-beli su sa pomoćnog terena "Marakane" krenuli u drugi deo sezone, u kojem će braniti titulu i prednost na tabeli u odnosu na najbliže pratioce - Radnički (devet bodova) i Partizan (15 bodova).

U skladu sa najavom, na prozivku su došle novajlije Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), dok će Dejan Vidić biti pozajmljen Zemunu, gde će možda i Slovak Erik Jirga, koji je ovog jutra došao u Ljutice Bogdan iz Spartak Trnave.

Sa druge strane, ekipu su ranije napustili Nenad Krstičić (AEK) i Nemanja Milić (BATE), a još je neizvesno da li će ostati niz igrača (Degenek, Savić, Stojiljković, Rodić, Jovičić, Srnić i Meleg).

Uz izuzetak Miloša Degeneka, koji trenutno igra za Australiju na Azijskom kupu, svi su u petak došli na okupljanje.

Treneru Vladanu Milojeviću na prozivci se javilo 34 fudbalera, među kojima su novajlije Nemanja Milunović (BATE Borisov), Erik Jirka (Spartak Trnava) i Miloš Vulić (Napredak Kruševac).

U odnosu na prvi deo sezone nema Nenada Krstičića koji je otišao u atinski AEK i Nemanje Milića (BATE Borisova), dok Miloš Degenek ima obaveze sa reprezentacijom Australije na Azijskom kupu, a Mohamed El Fardu Ben dolazi u subotu:

Crveno-beli će u Beogradu raditi do nedelje kada putuju u slovenačku bazu Terme Čatež, a onda od 26. januara do 9. februara biće u turskoj Antaliji.

Zakazane su i prijateljske utakmice protiv austrijskog Vakera (27. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničkog (5. februar) i Maribora (8. februar).

Trener Zvezde Vladan Milojević izjavio je da je prioritet na proleće osvajanje "duple krune" koja se čeka 13 godina.

"Očekivanja su velika, prioritet su dva trofeja. Odigrali smo dobro Evropu na jesen, veliki iskostvo smo stekli i podstrek da radimo još bolje. Daćemo sve od sebe da ispunimo ciljeve", rekao je Milojević novinarima na početku priprema na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda ima devet bodova više od niškog Radničkog i čak 15 od Partizana, ali je Milojević oprezan.

"Dele se bodovi, sistem je takav... Ima mnogo pretendenata za titulu, nije baš takvo stanje kao što izgleda. Ne volim da pričam unapred o tome".

Milojević je dodao da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima, medju kojima je i Erik Jirka iz Spartak Trnave.

"Nesporno je da je dobar igrač, želeli smo ga. Ipak, broj stranaca je ograničen i moramo da vodimo racuna o tome. Imaćemo manje utakmica i videcemo i njegovu želju, pre nego što odlučimo da li će možda na pozajmicu. Celu situaciju znaćemo do pred kraj prelaznog roka".

Trener crveno-belih je naglasio da je dobro što već sada ima 90 odsto tima na okupu, ali nije isključio mogućnost dolazaka i odlazaka.

"Sigurno je da nećemo reći" ne" za kvalitetnog igrača, a dobra je stvar što imamo skoro ceo tim. Biću najsrećniji kad se završi prelazni rok".

Milojeviću su se na prozivci javilo 34 fudbalera.

"U ovom trenutku imamo dosta koji su iz omladinske škole, neki su se vratili sa pozajmica. Želimo da vidimo na koga računamo. Nemam problem sa tim, a u Tursku ćemo voditi skraćeni spisak".

Posle uobičajenih lekarskih pregleda, Zvezdini fudbaleri se u ponedeljak, 14. januara, sele u njima dobro poznatu slovenačku bazu Terme Čatež, gde će do 23. januara raditi na sticanju kondicije.

"Lekarski pregledi su počeli u četvrtak i završavamo ih u subotu, a onda ćemo u Termama staviti akcenat na fizičku spremu i neke taktičke detalje. Posle nam u Turskoj sledi uigravanje", rekao je Milojević novinarima pre prvog treninga.

Upitan za veliki broj igrača na prvobitnom spisku (više od 30 imena), Zvezdin trener rekao je da još nije definitivno ko će sve ići na pripreme.

"Videćemo ko će sve putovati. Za Terme nemam problem jer će se tamo raditi na fizičkoj pripremi, ali za Tursku ćemo sigurno revidirati spisak. Moramo da vodimo računa i o tome da je prelazni rok živa stvar, mogući su iznenadni dolasci i odlasci. Imamo 90 odsto tima, ali sigurno da nećemo reći ne ako možemo da dovedemo nekog kvalitetnog igrača. Pripreme ćemo iskoristiti da vidimo na koga sve možemo da računamo".

Jirka ostaje ili ide na pozajmicu?

"Što se tiče stranaca, u pitanju je samo dozvoljeni broj, jer njihov kvalitet nije upitan. Svi oni zaslužuju da budu u Zvezdi, ali videćemo zbog tog ograničenja koje postoji".

Istakao je da je zadovoljan pojačanjima.

"Doveli smo igrače na pozicijama na kojima smo želeli. Mislim da je napravljen dobar zamah za budućnost".

Uz podrazumevanje najviših ciljeva, Milojević je bio upitan i da kaže ko je najveći konkurent za titulu?

"Videćemo, znate i sami kakav je sistem i da se dele bodovi. Ne bih unapred pričao".

Druga faza priprema biće obavljena u turskoj Antaliji, od 26. januara do 9. februara, a tamo će crveno-beli imati i pet provera. Rivali su nemački niželigaš Vaker Nordhauzen (28.1), Austrija Beč (30.1), Ludogorec (2.2), Rabotnički (5.2) i Maribor (8.2).

Golmani: Nemanja Supić, Milan Borjan, Zoran Popović, Miloš Gordić, AleksandarStanković;

Odbrana: Filip Stojković, Vujadin Savić, Marko Gobeljić, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin, Rašid Sumaila, Aleksa Terzić, Nemanja Milunović, Ze Markos;

Sredina terena: Miloš Vulić, Erik Jirka, Nenad Milijaš, Slavoljub Srnić, BrankoJovičić, Dušan Jovančić, Dejan Meleg, Milan Jevtović, Lorenco Ebisilio, VeljkoSimić, Džonatan Kafu, Marko Marin, Goran Čaušić, Stefan Cvetković, VeljkoNikolić;

Napad: Ričmond Boaći, Milan Pavkov, Dejan Joveljić, Nikola Stojiljković.

*Mohamed El Fardu Ben priključiće se saigračima u subotu.

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar