Šta je Makron poručio Vučiću

Predsjednik Francuske Emanuel Makron poručio je u pismu predsjedniku Aleksandru Vučiću da se raduje što će uskoro posjetiti Srbiju i da Francuska podržava evropsku perspektivu zemlje. "Podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma", ističe Makron u pismu.

Svijet 05.01.2019 | 10:12
Šta je Makron poručio Vučiću
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsjednika Republike Francuske Emanuela Makrona.

Makronovo pismo Vučiću

Gospodine predsjedniče, dragi Aleksandre,

Želim da Vam se srdačno zahvalim na Vašem pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje ste uputili meni, kao i mojoj porodici i Francuskoj. Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspjeha u 2019. godini.

Raduje me što ću uskoro da posjetim Srbiju, kako bismo obilježili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva. Kao što ste istakli, koncesija za aerodrom "Nikola Tesla" kompaniji "Vansi" svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom povjerenju između naših dveju zemalja.

Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji.

Pored toga, želim da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana. Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu, navodi se u pismu Makrona.

(RTS)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

D

05.01.2019 10:37

Kakvi priateljski odnosi a u svemu podržali kosovo, srbe nikad,među prvim priznali kosovo, kada ti neko nešto otme drugi to priznaju i onda kaže priateljska zemlja ,to je za mene nelogično ,to je zamene priča za naivne

ODGOVORITE
Name

Re

05.01.2019 11:35

Pa sami smo krivi. Niko nama nista nije oteo nego su zuti predali bez borbe.