Novak traži više od sebe: Još jedan ili dva nivoa...

"Zašto da ne?", odgovorio je Novak upitan za češće igranje u dublu sa bratom Markom.

Tenis 04.01.2019 | 11:30
Novak traži više od sebe: Još jedan ili dva nivoa...
Novak Đoković će igrati polufinale Dohe.

U prvom turniru u 2019. godini, za sada, igra odlično, a posle trijumfa nad Damirom Džumhurom i Martinom Fučovičem - "pao" je i neugodni teniser iz Gruzije Nikolos Basilašvili, i to nakon preokreta (2:1).

"Imam prostora da napredujem za jedan ili dva nivoa. S obzirom na okolnosti koje su danas bile u meču protiv Basilašvilija zadovoljan sam kako sam igrao. On je veoma brzo udarao loptu, nije mi ostavio puno prostora, igrao je agresivno. Morao sam da preuzmem kontrolu i uspeo sam da pobedim", kazao je srpski as posle meča protiv Gruzina.

Za mesto u finalu igraće protiv Bautiste-Ahuta koji je "izbacio" Vavrinku.

"Biće to težak meč. Bautista je odigrao odlično protiv Vavrinke, gledao sam taj meč. On vas uvek tera da odigrate udarac više kako biste zaradili poen. U ovim uslovima, malo sporijim, on igra odlično. Spremiću se za taj meč".

Za razliku od singla - u dublu eliminacija.

Zajedno sa bratom Markom je počeo loše protiv Gofana i Erbera, potom su u drugom setu uspeli da uhvate priključak, ali dodatni taj-brejk je pripao belgijsko-francuskoj kombianaciji.

"Boli kada izgubite ovako tesan meč. Iskreno, u prvom setu su nas Erber i Gofan oduvali sa terena. Postavili su visok nivo tenisa, ali Marko i ja smo uspeli da se izvučemo iz te situacije. Malo je razočaravajuće kada ovako izgubite, ali neverovatno iskustvo i za mene i za Marka. Zbog načina na koji smo igrali nije isključeno da se u budućnosti ponovo prijavimo za dubl na nekom turniru. Zašto da ne?", odgovorio je pitanjem Đoković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar