Ništa od srpskog finala u Dohi! Lajović ispao!

Za razliku od Đokovića, Lajović nije prošao četvrtfinale.  Lajović odigrao jedan dobar set, Čekinato u polufinalu Dohe! Srpski teniser, Dušan Lajović, zaustavljen je u četvrtfinalu turnira serije 250 u Dohi.

Tenis 03.01.2019 | 22:47
Ništa od srpskog finala u Dohi! Lajović ispao!
Bolji od njega bio je Italijan Marko Čekinato u dva seta 7:6, 6:2 posle sat i 15 minuta igre.

Srpski teniser je bio konkurentan samo u prvom setu u kom je Čekinato dominirao samo u taj brejku kada je Lajović promašivao i izgubio koncentraciju. U tom delu igre su obojica tenisera čuvala svoje servise i nije viđena nijedna brejk šansa.

Drugi set je bio i potpuno druga priča. Već u prvom gemu, Lajović gubi svoj servis posle pet brejk šansi Čekinata i meč je praktično tada već bio rešen. 

Italijan do kraja još jednom pravi brejk u petom gemu, pošto Duci nije iskoristio dve loptice za ribrejk u drugom gemu tog seta. Čekinato će u polufinalu turnira igrati protiv Tomaša Berdiha koji je ranije u toku dana bio bolji od Pjer Ig Erbera sa 2-0.

(1) Novak Đoković i Dušan Lajović neće se sastati u finalu Dohe ove godine.

Za razliku od našeg prvog reketa, drugi nije uspeo da prođe četvrtfinale prvog ATP turnira u 2019. godini. Savladao ga je jedan od Novakovih dužnika iz prošle sezone, (4) Marko Čekinato.

Bilo je neizvesno u prvom setu, ne i posle toga - 6:7 (2:7), 2:6.

Italijan, 20. teniser sveta, u polufinalu će se sastati sa Tomašom Berdihom (77. ATP), koji je takođe u dva seta savladao 55. na svetu, Pjer-Juza Erbera - 6:2, 6:4.

Pravo sa tog susreta, Francuz se prebacio na susedni teren u prestonici Katara i pridružio Davidu Gofanu u duelu parova sa braćom Đoković, Novakom i Markom.  Belgijanac i Francuz su dobili taj meč u skraćenom trećem setu, odnosno "super taj-brejku" - 1:6, 6:3, 13:15.

Gofan i Erber će u borbi za trofej na turniru u Kataru igrati protiv Robina Hasea i Matve Miderkopa.

Ranije u četvrtak, Novak je posle preorketa eliminisao (5) Nikoloza Basilašvilija i zakazao duel polufinala sa (7) Robertom Bautistom Agutom.

Lajović je dobro igrao u Kataru sve do taj-brejka četvrtfinalnog meča sa Čekinatom - savladao je Rikardasa Berankisa 7:6, 0:6, 7:5, potom i Adrijana Manarina 6:3, 7:6.

Lajović i Čekinato, našoj javnosti poznat po pobedi nad Đokovićem u četvrtfinalu Rolan Garosa prošle godine, nakon čega je usledila neverovatna serija novog-starog "Broja 1", igrali su bez brejk lopti do taj-brejka prvog seta.

Malo je reći da je 22-godišnji Čekinato bolje ušao u taj period igre - dobio je prvih pet poena i potom lako priveo posao kraju za 0:1.

Na početku drugog seta, Lajović je spasao četiri brejk šanse za rivala, ali ne i petu, nakon čega je i sam propustio dve brejk lopte za brzih 1:1. Ispostavilo se da novu šansu nije dobio.

Čekinato ga je "brejknuo" još jednom za 1:4 i potom rutinski zakazao duel sa Berdihom, koji je prikazao odličan tenis pre toga u meču sa francuskim teniserom.

Đoković je Dohu osvajao 2015. i 2016. godine, a prošle zbog povrede nije nastupio, pa je titulu uzeo Gael Monfis.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar