Pušten vođa ''žutih prsluka''

Vođa "Žutih prsluka" Erik Drue pušten je iz pritvora nakon što je priveden na saslušanje zbog organizovanja protesta bez odobrenja policije, javili su francuski mediji.

Svijet 03.01.2019 | 20:57
Pušten vođa ''žutih prsluka''
On je juče uhapšen na putu ka Jelisejskim poljima, gdje su se sinoć okupili demonstranti.

Demonstranti tvrde da je okupljanje organizovano kako bi prislužili svijeće za zdravlje onih koji su povrijeđeni tokom protesta koji u Francuskoj traju već šest sedmica, javio je AFP.

"To je bio samo sastanak kako bismo otišli zajedno u restoran. Nismo nosili žute prsluke, nismo izlazili na puteve, hodali smo trotoarom, poštovali pješačke prelaze. Od početka do kraja smo ispravno postupali, ali to, izgleda, nije bilo dovoljno", rekao je Drue novinarima na izlasku iz policijske stanice u Parizu.

Aktivista bi mogao da bude krivično gonjen zbog posjedovanja oružja "D" kategorije, zbog kojeg je prošlog mjeseca uhapšen.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sreca Tvoja

03.01.2019 21:01

Pa si u Francuskoj, nebi tebe nasa Milicija pustila.

ODGOVORITE
Name

Dragan Čavić Pičak

04.01.2019 00:47

Bi. Ali kroz šake.

Name

Ovo je "Više od igre"

04.01.2019 08:45

Ovde se na pravdi Boga mlati i šuta goloruki narod, koji podržava protest za istinu i pravdu, o sumnjivoj smrti djeteta. Progone se ljudi, ili čak hapse, u crkvi, dok pale svijeće za pokoj duše. Ovde je sve ispod nivoa dostojanstva, a profesionalizam i čojstvo su misaone imenice. Ovo ovdje se vidi na snimcima, slikama nasilja nad djecom i starcima, koji ni času nisu razbili, komentari više ne trebaju. Ko ne shvata i ne mora, od ovog naroda su svi digli ruke, osim "silnih i batinaša".

ODGOVORITE