Doha: Lajović uz puno muke do Čekinata i 1/4-finala!

Srpski teniser, Dušan Lajović, pobedio je Ričardasa Berankisa sa 2-1 u setovima i plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi.

Tenis 02.01.2019 | 16:45
Doha: Lajović uz puno muke do Čekinata i 1/4-finala!
Lajović je u veoma neizvesnom meču bio bolji od Litvanca sa 7:6(4), 0:6, 7:5.

U prvom setu Lajović je uspeo da nadoknadi deficit od 2:0 u gemovima, a zatim i spasi neke brejk lopte, te se došlo do taj-brejka koji je srpski teniser osvojio bez većih problema.

Dušan je imao priliku da totalno slomi Berankisa na startu drugog seta, ali nije iskorsitio dve vezane brejk prilike. Litvanac je to iskoristio i krenuo da dominira i bio u bedljiv, te meč uveo u treći set.

Uprkos loše odigranom drugom, Lajović je dobro počeo treću deonicu meča. Poveo je sa 4:2, ali je Berankis uspeo da se vrati i povede 5:4.

Ipak, naredna tri gema pripala su Srbinu, koji je iskoristio prvu brejk, a zatim i odservirao prvu meč loptu.

Zanimljiv detalj sa ovog meča je taj da je Lajović na kraju osvojio čak tri gema manje od protivnika, kao i ukupno manje poena, ali pobedio.

Posle pobede nad Adrijanom Manarinom, Lajović je ovim trijumfom nastavio da pruža odlične partije u novoj godini i plasirao se u četvrtfinale, gde će se sastati sa Markom Čekinatom iz Italije. kojem je Gvido Pelja iz Argentine predao meč.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar