Doha: Novak kao brzi voz "pregazio" Džumhura!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na fantastičan način je počeo takmičarsku sezonu – ubedljivom pobedom nad Damirom Džumhurom u Dohi.  Dobro došli u 2019. godinu, Đoković je i dalje najbolji na svetu! Damiru Džumhuru samo tri gema.

Tenis 01.01.2019 | 19:40
Doha: Novak kao brzi voz "pregazio" Džumhura!
Đoković je na startu turnira u katarskom gradu deklasirao Džumhura rezultatom 6:1, 6:2.

Meč u kojem je Novak potvrdio da se na startu sezone nalazi u izuzetnoj formi (za vikend trijumfovao na egzibicionom turniru u Abu Dabiju) trajao je nešto manje od sat vremena, najviše zahvaljujući ekspresnom prvom setu od 23 minuta.

U njemu je Srbin dobio prva tri gema, Džumhur se upisao u sledećem, ali je usledila nova serija koja je značila i vođstvo od 1-0.

Na startu drugog dela igre naš predstavnik je propustio četiri brejk prilike, ali se već u sledećem navratu ispravio i potom rutinski priveo meč kraju.

Ostvario je i drugi trijumf u poslednjih nekoliko nedelja protiv momka iz Sarajeva, koji je u četiri seta protiv Đokovića osvojio samo pet gemova.

U sledećoj rundi Novaka očekuje duel sa Martonom Fučovičem iz Mađarske, pobednikom duela sa Marijušom Kopilom.

Pehar u Abu Dabiju jeste bio revijalnog karaktera, ali sam tenis bio je na ozbiljnom nivou, a da planira da tako ostane i kada se sezona zahukta Novak Đoković je dokazao već na prvom takmičarskom meču u 2019. godini. Na startu turnira u Dohi ubedljivih 2:0 protiv Damir Džumhura, po setovima 6:1, 6:2, tek da neko pomisli da će ga skinuti sa čela ATP liste.

O samom meču nema se mnogo šta pisati. Već pri prvom servisu tenisera iz BiH pravi Đoković brejk i set rešava u svoju korist za svega 23 minuta igre. A ni u drugom prvi reket sveta nije bio milostiviji. Istina, tada jeDžumhur odbranio prvi servis, ali samo da bi izgubio narednih pet gemova i utvrdio gradivo: Novak Đoković i dalje je najbolji na planeti. I planira da tu ostane još dugo.

Nek se sada spremi Marton Fučovič, 37. teniser sveta, koji je u prvom kolu izbacio Marijuša Kopila (6:3, 6:2), pa čak uspeo i da Đokoviću otkine jedan set na putu ka peharu na prošlogodišnjem Ju-Es Openu u njihovom jedinom dosadašnjem duelu. Džumhur je bio nemoćan, Fučovič bi mogao da proba makar da zakomplikuje Đokovićev dan.

Podsetimo, plasman u drugo kolo turnira u Dohi ranije danas je obezbedio i Dušan Lajović savladavšiAdrijana Manarina sa 6:3, 7:6 (5). Lajovićev sledeći protivnik je Rikardas Berankis. Đokovićev jedini protivnik je on sam. Konkurenciju skoro pa da nema kad igra svoj najbolji tenis.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 1.313.215 dolara.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar