Lajović sigurnom pobjedom započeo novu sezonu!

Srpski teniser Dušan Lajović uspešno je otvorio novu sezonu pobedom u prvom kolu ATP turnira u Dohi.

Tenis 01.01.2019 | 18:00
Lajović sigurnom pobjedom započeo novu sezonu!
Lajović je na startu takmičenja eliminisao Adrijana Manarina rezultatom 6:3, 7:6 (7-5).

Duel je trajao nešto više od sat i po vremena, a Lajović je u prvom setu uspeo da se vrati iz minusa od jednog brejka i dođe do prednosti.

U drugom nije bilo brejkova sve do finiša, naš igrač je propustio priliku da kod rezultata 6:5 odservira za trijumf, ali ga to nije mnogo pokolebalo i posao je završio u taj brejku.

Tamo je iskoristio tek četvrtu meč loptu i osigurao meč sa Ričardasom Berankisom, koji je iznenadio Davida Gofana.

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo dobra godina za Dušana Lajovića. Srpski teniser je na startu turnira u Dohi savladao Adrijana Manarina sa 6:3, 7:6 (5) i izborio učešće u drugom kolu takmičenja.

Ono što bi pored druge pobede nad Manarinom – prošle godine ga je u tri seta savladao u Bazelu – trebalo da raduje Lajovića jeste i iznenađujuća eliminacija šestog nosioca u Dohi Davida Gofina. Belgijanac je neočekivano poražen od 116. tenisera na ATP listi Rikardasa Berankisa, koji je do glavnog žreba stigao preko kvalifikacija. Međutim, danas je pokazao da ga ne treba potceniti savladavši Gofinasa 3:6, 6:4, 7:6 (4).

I protiv Litvanca je Lajović već igrao jedan meč, 2017. u Moskvi izgubio je od Berankisa u dva seta, ali situacija je sada nešto drugačija.

Prođe li Lajović i Berankisa u četvrtfinalu bi mogao na Roberta Bautista Aguta, a onda u potencijalnom polufinalu i na već ozbiljnije igrače kakvi su pre svih Dominik Tim, pa i Marko Čekinato ili veteran Tomaš Berdih.

Na turniru u Dohi, koji se igra se za nagradni fond od 1.313.215 dolara, nastupiće i Novak Đoković koji u prvom kolu igra sa Damirom Džumhurom.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar