Mari dobro krenuo u 2019. godinu!

Šampanjac za kraj godine, pa pobeda! Endi Mari planira veliki povratak u vrh tenisa u 2019. Teniser iz Škotske je na startu turnira u Brizbejnu pobedio Džejmsa Dakvorta sa 6:3, 6:4.  Mari pozdravio 2018. uz šampanjac, pa oljuštio Dakvorta: Kakvo sr. . . e od godine! I već se sprema za duel protiv Medvedeva. . .

Tenis 01.01.2019 | 16:15
Mari dobro krenuo u 2019. godinu!
Endi će svakako želeti što pre da zaboravi prethodnih 365 dana tokom kojih je odigrao svega šest turnira.

Uostalom, to je i učinio pomalo smelom porukom preko Instagrama, uz fotografiju kako ispija šampanjac.

"Slavim kraj 2018. godine. Kakvo je to s....e od godine bilo!", poručio je Mari.

A kada je već izašao na teren u "Pat Rafter" areni, svojski se potrudio da novu godinu započne pobedom. Ona će mu svakako mnogo značiti, jer mu je cilj da do Australijan Opena bude maksimalno spreman.

"Imam još mnogo toga da postignem. Da li ću biti sposoban za tako nešto stvarno ne znam. Još osećam bol u kukovima, ali moram da igram kako bih video kako se telo ponaša. Prošle sezone kada sam došao ovamo, baš sam se mučio, sda je mnogo bolje nego što je bilo tada", priznao je Endi koji je trenutno 240.

Njega u osmini finala očekuje ne baš lak posao, protiv mladog i motivisanog Rusa Danila Medvedeva, četvrtog nosioca turnira.

Dok je najveći deo planete u 2019. godinu slavljenički i u krugu porodice i prijatelja, Endi Mari je morao da se priprema za meč šesnaestine finala turnira u australijskom Brizbejnu, gde je sa 6:3, 6:4 nadigrao domaćeg tenisera Džejmsa Dakvorta i tako zakazao duel protiv Danila Medvedova u sredu ujutru.

Mari je svoje slavlje zbog toga morao da pomeri za raniji termin, a to je učinio na prilično zanimljiv način. Naime, on je na društvene mreže postavio fotografiju na kojoj se vidi kako ispija šampanjac direktno iz flaše, dok su ispred njega staklene ambalaže piva i drugih alkoholnih pića. Uz ovu fotografiju dodao je i poruku u kojoj je svima jasno stavio do znanja da je s nestrpljenjem čekao da se 2018. završi.

“Slavim kraj 2018. Kakvo je to sr...e od godine bilo“.

Podsetimo, Marijevu 2018. obeležile se stalne povrede i problemi sa kukom, zbog čega je u godini za nama odigrao svega 13 mečeva! Prvih šest meseci sezone se oporavljao od povreda, da bi prvi meč odigrao na Vimbldonu, ali odmah bio eliminisan od Nika Kirjosa. Usledilo je turbulentno vreme za njega, pošto je samo jedan meč uspeo da dobije bez izgubljenog seta, pre nego što se krajem septembra opet povukao nkon poraza od Fernanda Verdaska u Šenženu. Meč sa Dakvortom bio mu je prvi posle više od tri meseca pauze.

Doduše, ni Medvedev nije u nešto boljoj situaciji. Poslednji meč odigrao je još krajem oktobra, a u susret sa Marijem ulazi kao 16. teniser sveta. Njih dvojica se dosad nisu sastajali, mada treba reći da se Rus najbolje snalazi na tvrdoj podlozi.

Favorit ili ne?

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar