Kecmanović počistio Majera, nek' se spremi Raonić!

Sjajna partija srpskog tenisera u Brizbejnu.

Tenis 31.12.2018 | 16:00
Kecmanović počistio Majera, nek' se spremi Raonić!
Kakav početak sezone za Miomira Kecmanovića!

Peti reket Srbije plasirao se u osminu finala u Brizbejnu, pošto je u prvom kolu deklasirao 56. tenisera sveta Leonarda Majera - 6:3, 6:1. 

Kecmanović, koji se u glavni žreb plasirao kroz kvalifikacije, odmeriće snage sa petim nosiocem Milošem Raonićem za mesto među osam najboljih u turniru iz serije 250. Kanađanin je na startu bio jednako ubedljiv protiv Slovenca Aljaža Bedenea (6:3, 6:0), a sa našim teniserom nije se sastajao. 

Trofej u Kvinslendu brani Nik Kirjos, koji je u prošlogodišnjem finalu rutinski savladao Rajana Harisona. Australijanac je, međutim, tek osmi nosilac, iza Rafaela Nadala, koji je slobodan u prvom kolu, poput drugog, trećeg i četvrtog favorita Keija Nišikorija, Kajla Edmunda i Danila Medvedeva. Slede Raonić, Grigor Dimitrov i Aleks De Minor.

Nagradni fond iznosi 527.880 dolara, pobedniku će pripasti 83.650, dok će poraženi u finalu inkasirati 44.055.

U međuvremenu, Viktor Troicki se plasirao u drugo kolo Čelendžera u Plejfordu. Troicki je na startu turnira pobedio Nemca Rudolfa Molekera sa 6:4, 6:2.

U šestnaestini finala iskusnog Srbina čeka još jedan Nemac, 13. nosilac Oskar Ote, trenutno 40 mesta bolje ranigiran teniser.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar