Agasi: Tenis je bolji sa Đokovićem na vrhu!

Bivši trener Novaka Đokovića, Andre Agasi i dalje pomno prati rezultate prvog tenisera sveta. Amerikanac smatra da je odlično što je Novak opet u vrhu.

Tenis 01.01.2019 | 14:30
Agasi: Tenis je bolji sa Đokovićem na vrhu!
Povreda lakta u 2017. učinila je da Novak padne na listi. Ipak, od juna ove godine i tada 22. mesta, za nepunih pet meseci je uspeo da se vrati na čelo ATP liste.

Godinu je završio po peti put kao najbolji na planeti i mnogi smatraju da će upravo Novak imati glavnu reč i u novoj sezoni.

"Njegov povratak na vrhu liste duboko je povezan sa zdravljem. Biti zdrav je najvažnije. Bilo je potrebno vreme da donese prave odluke vezane za njegovo zdravstveno stanje. Nažalost, to je podrazumevalo i operaciju lakta, ali sada je zdrav, nadaren, ima tu vatru i glad za pobedama, veliko srce", rekao je Agasi u razgovoru za "Eurosport". 

Andre, koji je i sam nekada bio svetski broj jedan, kaže da se raduje Novakovim uspesima. 

"Čini se da je sada usmeren na jedan cilj, da ostane što duže na čelu. Lepo je opet videti ga na vrhu, tenis je bolji sa njim kada je u velikoj formi", dodao je Amerikanac, koji će u novoj sezoni biti trener Grigora Dimitrova. 

On je pričao i o novom formatu Dejvis kupa. 

"Mislim da će mnoge teniske nacije trpeti posledice promena formata. Dejvis kup je imao veliku ulogu u svetu tenisa. Za male zemlje to je bila prilika za zaradu. Problem je što su putovanja obično naporna, teško je naći ravnotežu sa rasporedom, igranjem na različitim podlogama, ima mnogo stvari koje su oteževale zadatak. Promene neće razumeti oni koji se ne budu takmičili", smatra Agasi, koji je rekao da je po njemu najtalentovani mladi igrač Nik Kirijos, ali je dodao i da bi uspeo, da mu treba mnogo više od talenta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar