Abu Dabi: Đoković je ponovo "mašina"!

Jasna poruka pred sezonu! Najbolji srpski teniser Novak Đoković na najbolji mogući način je započeo sezonu – titulom na Mubadala egzibicionom turniru.  Đoković slomio Andersona i slavio u Abu Dabiju.  Po četvrti put je izašao kao najbolji na ovom egzibicionom turniru - 2:1.

Tenis 29.12.2018 | 18:45
Abu Dabi: Đoković je ponovo "mašina"!
Novak Đoković je u stilu priveo kraju 2018. godinu. I na neki način osvajanjem Abu Dabija po četvrti put u karijeri najavio je uspešnu sezonu u 2019. godini. U finalu je igrao protiv Kevina Andersona i slavio s 2:1 u setovima - 4:6, 7:5, 7:5. 

Velika borba je viđena u poslednjem setu, Anderson je spasio tri meč-lopte, ali je Đoković najboljim poenom na meču uspeo da dođe do pobede.

Obično u duelima Andersona i Đokovića ima dosta gemova, jednostavno Anderson servira veoma dobro, Novak pokušava da napravi brejk i da tu slomi protivnika koji veoma snažno udara lopticu. U prvom setu Anderson je uspeo da iskoristi momenat i da sa jednim brejkom on postane taj ko je poveo u finalu.

Đoković je imao veći procenat dobijenih poena u dužim razmenama. U drugom setu je Novak bio taj koji je dočekao svoj momenat. Igrao se 12. gem, Đoković je izvukao nekoliko štihova iz rukava i uspeo da dođe do 1:1. To je značilo da će se igrati treći set, što je verovatno publika u Abu Dabiju i očekivala.

A, kada se ušlo u poslednji set, moglo je negde da se nasluti da je Đoković bliži pobedi. Upravo je tako i bilo. Đoković je samo morao da uđe u poen, a kada bi se to dogodilo, jasno je bilo ko je dominirao. Važna pobeda za samopouzdanje Đokovića.

Đoković je odigrao veoma kvalitetno u Abu Dabiju, a u finalu je posle preokreta savladao Kevina Andersona rezultatom 4:6, 7:5, 7:5.

Duel izuzetnog kvaliteta trajao je više od dva sata i Novak je uspeo da po četvrti put trijumfuje na jednom od najjačih egzibicionih turnira u "belom sportu"

On je potvrdio da će jurišati na sve velike trofeje u 2019. godine pred koju je rivalima poslao jasnu poruku da je ponovo na vrhunci da će biti vraški teško slomiti ga. 

Prvi set su obojica otvorila na izuzetan način, a kada je Anderson hrabrim servisom spasao brejk loptu u drugom setu, retko ko je mislio da će to biti odlučujući deo seta. Obojica su čuvala svoje gemove do finiša, kada je srpskom igraču pala koncentracija i izgubio je set. 

Ista situacija viđena je i u drugom delu – brejk lopta u drugom gemu, ali je ishod bio drugačiji, pošto je sada naš predstavnik imao više koncentracije. 

Došao je do izjednačenja i, što je bilo najpravednije, pobednika je odlučivao treći. U tom delu je Južnoafrikanac bio ofanzivniji i bliži da reši pitanje pobednika. 

Međutim, kao i mnogo puta u karijeri, Đoković je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije i došao do pehara. 

Ovaj duel neće ući u zvanični međusobni skor koji iznosi 8-1 u korist Novaka, uključujući i tri pobede iz 2018. godine – na Vimbldonu, u Šangaju i Londonu. 

Srpski teniser posle ovog meča putuje u Dohu gde će započeti sezonu na turniru koji traje od 31. decembra do 5. januara. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar